Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Α. Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ - ΚΑΛΠΑΚΙ 1 - 1

ΒΑΠΤΙΣΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Νεκρός βρέθηκε ο 81χρονος που σκότωσε την γυναίκα του, κοντά στο γεφύρι της Πλάκας του Αράχθου ποταμού


Εκδρομείς που έκαναν ράφτινγκ στον Άραχθο ποταμό, εντόπισαν κοντά στο γεφύρι της Πλάκας, νεκρό σήμερα τον 81χρονο, που την περασμένη Τρίτη 15 Μαρτίου πυροβόλησε και σκότωσε γυναίκα του στο χωριό Βαπτιστή του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις στο λιμάνι για παράνομη διακίνηση μεταναστών


Τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Λιμενικού, 38χρονος άνδρας οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε εντός του φορτίου του οχήματός του, εφτά αλλοδαπούς, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα και οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Επίσης στο ίδιο λιμάνι συνελήφθη 46χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν κρυμμένοι εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στη δεξιά δεξαμενή πετρελαίου του ελκυστήρα του οχήματός του, τέσσερις τέσσερις αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα και οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

ΗΠΕΙΡΟΣ: Ξεκίνησαν καταλήψεις οι μαθητές!Κλειστά Γυμνάσιο Κεφαλοβρύσου και Λύκεια Φιλιππιάδας


«Φουντώνουν» οι αντιδράσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στην Ήπειρο, για τις συγχωνεύσεις σχολείων.
Ήδη οι μαθητές ξεκίνησαν τις καταλήψεις, ζητώντας από το Υπουργείο να πάρει πίσω τα μέτρα που εξήγγειλε, ενώ οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν από την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και θα γίνουν συναντήσεις με τους αρμόδιους Φορείς. Παράλληλα, στο πλευρό της σχολικής κοινότητας τάσσεται και η Νέα Δημοκρατία, τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο.
«Δεν θέλουμε να κλείσει το σχολείο μας και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για αυτό» έλεγαν χθες στον «Π.Λ.» μαθητές από το Γυμνάσιο Κεφαλοβρύσου, στο οποίο ξεκίνησαν καταλήψεις.

Οι μαθητές, που από τη νέα χρονιά, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του Υπουργείου, θα πηγαίνουν στα Δολιανά για μάθημα, ισχυρίζονται –και δικαίως-, ότι το χειμώνα η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη, με τις μετακινήσεις, μέσα στα χιόνια και τον πάγο, να καθίστανται επικίνδυνες.
Μάλιστα, οι γονείς τους θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία μεθαύριο, Δευτέρα, στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, ενώ ζητούν να συναντηθούν και με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

Καταλήψεις ξεκίνησαν και στα δυο Λύκεια της Φιλιππιάδας. «Σκοπός μας είναι να μην γίνει καμία συγχώνευση» έλεγαν χθες γονείς και μαθητές, που πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Δημαρχείο της πόλης.
Υπενθυμίζεται, ότι στο Δήμο Ζηρού, συγχωνεύεται το 1ο και το 2ο Λύκειο, καθώς και το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο.
«Θα δημιουργηθούν μεγάλα τμήματα, αν ισχύσουν τα μέτρα του Υπουργείου» έλεγαν χθες γονείς.

ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr

Γ. ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Έτοιμο για εφαρμογή πρόγραμμα 90 ημερών για την ανάταξη των εσόδων


Πρόγραμμα 90 ημερών για την ανάταξη των εσόδων θέτει σε εφαρμογή ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιάννης Καπελέρης.

Μετά τη θητεία του στο ΣΔΟΕ, όπου ομολογουμένως ενεργοποίησε τους ελέγχους, τώρα καλείται να κερδίσει το πιο δύσκολο στοίχημα: να βγάλει από το τέλμα τις Εφορίες που αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα όλου του μηχανισμού βεβαίωσης και είσπραξης εσόδων, που τόσο ανάγκη έχει ο προϋπολογισμός. Πρόκειται για στοίχημα τόσο του ίδιου όσο και του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος εμπιστεύτηκε τη θέση αυτή στον άνθρωπο που γνωρίζει από μέσα την κατάσταση, αφού προέρχεται από τα σπλάχνα των Εφοριών.

Το μεγάλο πρόβλημά τους εντοπίζεται αυτή τη στιγμή στην έλλειψη αποτελεσματικών ελέγχων, είτε γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό είτε λόγω του ξεπερασμένου συστήματος λειτουργίας τους, αλλά και των κρουσμάτων διαφθοράς, όπως άλλωστε έχει κατ΄ επανάληψη παραδεχτεί και το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών.

Ο 52χρονος κ. Καπελέρης που εργάζεται από το 1987 στο υπουργείο Οικονομικών, με όπλο την εμπειρία του στο ΣΔΟΕ καλείται τώρα να κάνει «επανεκκίνηση» στις Εφορίες προκειμένου τα έσοδα να έλθουν σε θετικό πρόσημο, αφού το πρώτο δίμηνο του έτους υπέστησαν καθίζηση 9,2% έναντι του αντίστοιχου περυσινού.

Άλλωστε από την πορεία των φορολογικών εσόδων, που στο δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου υποχώρησαν κατά 870 εκατ. ευρώ, θα κριθεί η επίτευξη των στόχων του ίδιου του Μνημονίου και η αποφυγή της επιβολής νέων φόρων.

Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Αλλαγές στην έκδοση οικοδομικών αδειών


Ριζικές αλλαγές στην διαδικασία της έκδοσης οικοδομικών αδειών, προανήγγειλε ο αν. υπουργός ΠΕΚΑ κ. Ν. Σηφουνάκης μιλώντας στο 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Αρχιτεκτόνων.

«Στοχεύουμε με ουσιαστικές και ριζικές αλλαγές» τόνισε ο υπουργός «στον πλήρη διαχωρισμό των αρχών αδειοδότησης και των αρχών ελέγχου, την απλοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης, τη διαφάνεια με τη θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής υποβολής και δημοσίευσης των αδειών δόμησης, την καταγραφή του κτιριακού αποθέματος της χώρας και τον πλήρη έλεγχο της εφαρμογής των αδειών δόμησης κατά τη διάρκεια της υλοποίησής τους».

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ: Απόψε το μεγαλύτερο φεγγάρι των τελευταίων 18 χρόνων


Την πιο μεγάλη και λαμπερή πανσέληνο των τελευταίων 18 χρόνων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη νύχτα του Σαββάτου οι ρομαντικοί, οι φωτογράφοι και φυσικά οι αστρονόμοι καθώς το φεγγάρι θα βρεθεί πιο κοντά στη Γη από κάθε άλλη φορά μετά την 8η Μαρτίου του 1993, σε απόσταση 356.580 χιλιομέτρων.

Το 1993 η απόσταση του δορυφόρου από τη Γη ήταν τα 356.530 χιλιόμετρα.

Η Σελήνη απόψε μπορεί να φαίνεται μέχρι 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη σε σχέση με μια κοινή πανσέληνο.

Το σημερινό φαινόμενο δηλαδή το σημείο της κοντινότερης προσέγγισης Γης - Σελήνης ονομάζεται περίγειο (κοντά στην πανσέληνο), ενώ το πιο μακρινό σημείο της Σελήνης από τη Γη ονομάζεται απόγειο και τότε το φεγγάρι βρίσκεται σε απόσταση από τον πλανήτη μας περίπου 406.500 χλμ.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, η Σελήνη δεν περιφέρεται σε κυκλική αλλά σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τη Γη, γι' αυτό η απόστασή της από τον πλανήτη μας αυξομειώνεται.

Σήμερα το βράδυ, λοιπόν, το φεγγάρι θα φαίνεται πελώριο κυρίως όταν βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα του οπτικού πεδίου του παρατηρητή.

Αρκετοί είναι αυτοί που συνδέουν το πλησίασμα της Σελήνης (που αυξάνει τη βαρυτική έλξη της στον πλανήτη μας) με τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, όπως ο σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία, ενώ άλλοι προβλέπουν και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα στις προσεχείς ημέρες. Ωστόσο η επιστημονική κοινότητα δεν δίνει ιδιαίτερη βάση σε αυτές τις εικασίες καθώς δεν έχουν τις απαραίτητες επιστημονικές αποδείξεις για να υποστηρίξουν τέτοιου είδους θεωρίες.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές μετρήσεις, όπως ανέφερε ο Κέβιν Χόρσμπουργκ από το βρετανικό Εθνικό Κέντρο Ωκεανογραφίας στο Λίβερπουλ, οι παλιρροϊκές επιρροές που ασκεί η Σελήνη στη Γη είναι περίπου 10% έως 15% ισχυρότερες στη διάρκεια ενός σεληνιακού περίγειου, όμως αυτό, όπως εξηγεί, δεν σημαίνει ότι οι παλίρροιες γίνονται πιο ψηλές σε ίδιο ποσοστό. Το πολύ, να ψηλώσουν κατά δύο έως τρία εκατοστά.

Όπως και να έχει η πανσέληνος της 19ης Μαρτίου θα είναι εντυπωσιακή, αν ο ουρανός δεν έχει σύννεφα, και αυτή θα είναι στην κορύφωσή της στις 20:10 το βράδυ, ενώ η ανατολή της θα λάβει χώρα στις 18:34 και η δύση της στις 05:52 την αυγή.

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: Αυξάνονται οι καταγγελίες για μη εφαρμογή του


Αυξάνονται οι καταγγελίες για μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για το κάπνισμα 1142, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έλαβε συνολικά από 1ης Σεπτεμβρίου έως και χθες 19.167 καταγγελίες.

Από αυτές, 16.455 αφορούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 1.480 κλειστούς χώρους δημόσιου τομέα, 896 κλειστούς χώρους ιδιωτικού τομέα και 336, άλλους χώρους, όπως αεροδρόμια, σταθμούς, κ.λπ. "Πρωταθλητής" στις καταγγελίες η περιφέρεια Αττικής με 44,4% και ακολουθεί με 19,5% η κεντρική Μακεδονία.

Ειδικότερα, από τις καταγγελίες που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι 8.317 περιπτώσεις σχετίζονται με το κάπνισμα των πελατών μέσα στο κατάστημα, οι 5.557 αφορούν την ύπαρξη σταχτοδοχείων στα τραπέζια, ενώ οι 2.319 σχετίζονται με το κάπνισμα υπό την ανοχή του υπεύθυνου.

Από τις 1.480 καταγγελίες για εργασιακούς χώρους του δημόσιου τομέα, όπου παραβιάζεται ο αντικαπνιστικός νόμος, οι περισσότερες (608) έγιναν για δημόσιες υπηρεσίες.

Από τις 896 καταγγελίες για εργασιακούς χώρους ιδιωτικού τομέα, οι 708 έγιναν για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου σε εταιρείες και καταστήματα. Τέλος, από τις 336 καταγγελίες για διάφορους άλλους δημόσιους χώρους, 123 περιπτώσεις αφορούν κλειστούς χώρους εμπορικών κέντρων και 101 μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο μήνας όπου καταγράφονται οι περισσότερες καταγγελίες είναι ο Ιανουάριος με 3.943.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 16:00 μ. μ.


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

ΝΤ. ΡΟΒΛΙΑΣ: Σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαρτίου το Γενικό Εμπορικό Μητρώο


«Το ηλεκτρονικό Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) πρέπει να έχει καταστεί λειτουργικό μέχρι τις 31 Μαρτίου 2011, τουλάχιστον όσον αφορά στις υπηρεσίες μίας στάσης για τη σύσταση προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιρειών και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να τηρηθεί η ημερομηνία».

Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Εμπορίου του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνος Ρόβλιας, σε απάντησή του στην ερώτηση των βουλευτών, κ.κ. Αθ. Πλεύρη και Α. Γεωργιάδη, με θέμα «Σύγχρονος ρόλος των επιμελητηρίων της χώρας».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 16:00 μ. μ.

ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΥ: Προχωράμε στις συγχωνεύσεις εφοριών και επανεξέταση φοροαπαλλαγών


Σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του υπουργού, κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου το Υπουργείο Οικονομικών, προχωρά σε επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών και των φόρων υπέρ τρίτων καθώς και σε κατάργηση εφοριών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου στην ομιλία του, σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Συλλόγου για τη φορολογία, αναφερόμενος στις περικοπές που έγιναν με τον προηγούμενο φορολογικό νόμο είπε ότι θα υπάρξει και δεύτερο γύρος επανεξέτασης.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «χρειάζεται να γίνει και το δεύτερο βήμα, που είναι να ξαναδούμε μία- μία τις φοροαπαλλαγές που υπάρχουν, τους φόρους υπέρ τρίτων, που είναι κάτι το οποίο επιβαρύνει και την επιχειρηματική κοινότητα και να καταλήξουμε σε κάτι πιο απλό, πιο διαφανές και δίκαιο».

Ακόμη ο υπουργός, προανήγγειλε σειρά συγχωνεύσεων και κατάργηση δεκάδων εφοριών στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού.
Μεταξύ των άλλων είπε:
«θα κλείσουν εφορίες, δεν θέλω ο πολίτης να πηγαίνει στη ΔΟΥ, σε κανένα κράτος της Ευρώπης δεν έχουμε τόσες πολλές ΔΟΥ».
«Η χώρα αυτή δεν χρειάζεται 289 Δ.Ο.Υ, να χρειάζεται 100 το πολύ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη νέα πολιτική φορολογικών ελέγχων έκανε λόγο για μια εντελώς νέα λογική που θα αρχίσει να ισχύει από το αμέσως επόμενο διάστημα, και θα έχει σύγχρονα εργαλεία όπως το Elenxis, τους φορητούς υπολογιστές, και τα αντικειμενικά κριτήρια, και αφετέρου τους μετρήσιμους στόχους που θέτει το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.