Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Προς όφελος των μαθητών η συγχώνευση


«Ενώνουμε τα σχολεία μας. Ενώνουμε το εκπαιδευτικό μας δυναμικό, προς όφελος των μαθητών μας.
Η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού δημιουργεί εύρωστες εκπαιδευτικές μονάδες, που μπορούν να εφαρμόσουν όλες τις καινοτόμες δράσεις του Νέου Σχολείου» είπε η υφυπουργός Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τις συνενώσεις σχολικών μονάδων.

«Εκεί όπου οι συνθήκες επιτρέπουν την ασφαλή και χωρίς ταλαιπωρία μεταφορά των μαθητών, ενώνουμε τα σχολεία, διατηρώντας όμως τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, όπως ισχύει και σήμερα» πρόσθεσε.

Α. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: Πρέπει να αλλάξει η απόφαση για τις συγχωνεύσεις σχολείων


Την αντίθεσή του στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, που ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας, εξέφρασε ο γραμματέας της ΝΔ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος και, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, υποστήριξε ότι η υπουργός δεν έκανε διάλογο με τους άμεσα ενδιαφερομένους, την εκπαιδευτική κοινότητα και ότι «οι διευθυντές εκπαίδευσης έκαναν εισηγήσεις υπό την πίεση της κυβέρνησης, εισηγήσεις επιζήμιες και μη εφαρμόσιμες».

Η υπουργός οφείλει να αναθεωρήσει την απόφασή της αυτή, πρόσθεσε, αντιλαμβανόμενη ότι η Αρκαδία ως νομός αλλά και τα Ιωάννινα και άλλες περιοχές έχουν ιδιαιτερότητες.

«Υπάρχουν λόγοι», τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος, «που πρέπει να διατηρήσουμε σχολεία, έστω και με ελάχιστους μαθητές ή ακόμα και με έναν μαθητή, όπως για παράδειγμα στην Ψέριμο».

Ο γραμματέας της ΝΔ είπε ότι «η απόφαση αυτή μπορεί και πρέπει να αλλάξει».
Σημείωσε πως αν εφαρμοστεί, θα εκτιναχθεί η δαπάνη για τη μεταφορά των μαθητών και πρόσθεσε ότι «όλα πρέπει να αντιμετωπιστούν με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και διάλογο με τους εταίρους της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Για το θέμα των εκπαιδευτικών σημείωσε ότι «η αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών από το υπουργείο είναι πάρα πολύ σκληρή.
Για να αποδώσουν στο έργο τους, πρέπει να έχουν την ηθική στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και να κινητροδοτούνται».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Χρέη, ανεργία, δυσβάσταχτο κόστος ζωής, οδηγούν ολοένα και περισσότερους Έλληνες στην αυτοκτονία


Χρέη, ανεργία, δυσβάσταχτο κόστος ζωής και αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις οδηγούν ολοένα και περισσότερους Έλληνες στην αυτοκτονία.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 η ψυχίατρος της γραμμής παρέμβασης για την αυτοκτονία 1018, κα Ελένη Μπεκιάρη, είπε ότι το 2010 υπήρξαν συνολικά 2.500 κλήσεις από άτομα που είτε έκαναν σκέψεις αυτοκτονίας, είτε είχαν κάνει ήδη την απόπειρα, είτε από άτομα που ανησυχούσαν για κάποιο οικείο τους πρόσωπο.

Σύμφωνα με την κα Μπεκιάρη, το φαινόμενο είναι πολύ συχνό και ανησυχητικό εάν αναλογιστεί κανείς ότι από το 2007 οι κλήσεις που έχει δεχτεί το 1018 έχουν τετραπλασιαστεί.

Οι περισσότερες περιπτώσεις ατόμων που απευθύνονται στο 1018 αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα, είναι άνεργοι ή ανησυχούν ότι θα μείνουν άνεργοι ή έχουν χρέη. Υπάρχουν βέβαια και άτομα που αντιμετωπίζουν οικογενειακά προβλήματα, αλλά οι περιπτώσεις αυτές είναι λιγότερες, ανέφερε η κα Μπεκιάρη.

Η γραμμή 1018 είναι υπηρεσία που υποστηρίζεται από το υπουργείο Υγείας. Λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως και υποστηρίζεται από ψυχολόγους και ψυχιάτρους. Οι κλήσεις γίνονται ανώνυμα, ενώ η υπηρεσία συνεργάζεται με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην περίπτωση που κάποιο άτομο έχει αναρτήσει στο Διαδίκτυο την επιθυμία του να αυτοκτονήσει.

ΕΦΟΡΙΑ: Υποχρεωτική υπογραφή φοροτεχνικού στις δηλώσεις


Από λογιστή-φοροτεχνικό θα υπογράφονται υποχρεωτικά οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των επιχειρήσεων με ακαθάριστα έσοδα πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ και των ελεύθερων επαγγελματιών με ακαθάριστα έσοδα πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ, έναντι 300 χιλιάδων ευρώ και 150 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα, που ίσχυσαν με το προηγούμενο καθεστώς.

Αυτό διευκρινίζεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Δημήτρη Κουσελά, στην οποία σημειώνεται ότι η εφαρμογή των νέων ορίων ακαθάριστων εσόδων ισχύει για τα έσοδα που πραγματοποιούνται από τη διαχειριστική περίοδο 2010 και μετά.

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ : Μονόδρομος το νοικοκύρεμα των Συνεταιρισμών


«Μονόδρομο» χαρακτήρισε το νοικοκύρεμα των αγροτικών συνεταιρισμών προκειμένου να επιτευχθεί η εξυγίανση του αγροτικού κινήματος μέσα από ενεργούς συνεταιρισμούς και δυναμικές ομάδες παραγωγών, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα Μιλένα Αποστολάκη, η οποία βρέθηκε την Παρασκευή 11 Μαρτίου στην Λάρισα προκειμένου να συμμετάσχει σε Πανθεσσαλική αγροτική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

Η κα Αποστολάκη, υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε ο πρωτογενής τομέας να αποτελέσει στους κρίσιμους καιρούς που διάγει η χώρα την αιχμή ανασύνταξης της εθνικής οικονομίας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Θα ξεκινήσουν πάλι οι εργασίες διαβεβαίωσε από την Άρτα ο κ. Μαγκριώτης


Τη διαβεβαίωση ότι τα έργα στην Ιονία οδό θα συνεχιστούν έδωσε κατά την επίσκεψή του στην Άρτα ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης.
Ο κ. Μαγκριώτης επισήμανε:
«Η κατασκευή αναπτυξιακών υποδομών είναι βασική προϋπόθεση για να αξιοποιήσουν οι περιοχές αυτές τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και για να ενεργοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό τους».
«Ολοκληρώσαμε το τμήμα της Ιόνιας Οδού από Σελλάδες μέχρι Αγίου Δημήτριο, που κατασκευάστηκε ως δημόσιο έργο.
Το έργο συμβασιοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2005 με ποσό 25 εκατ. ευρώ και χρόνο περαίωσης τα δύο έτη.

Όμως το 2008 ελήφθη η απόφαση αλλαγής του κόμβου Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην εξέλιξη του έργου και να απαιτηθεί υπογραφή Συμπληρωματικής Σύμβασης τον Νοέμβριο του 2010.
Προκειμένου να εξασφαλίσουμε την κυκλοφορία ολόκληρου του τμήματος από Σελλάδες μέχρι Φιλιππιάδα μήκους 23 χιλιομέτρων προχωρήσαμε στην κατασκευή του προσωρινού ισόπεδου κόμβου στον Αγίου Δημήτριο.
Παράλληλα, συνεχίζουμε τις εργασίες για την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου, που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού».

ΕΛΣΤΑΤ: 4,5% συρρίκνωση το 2010 στο πραγματικό ΑΕΠ


Κατά 4,5% συρρικνώθηκε το 2010 το πραγματικό ΑΕΠ στην Ελλάδα και ανήλθε σε 224,5 δισ. ευρώ, από 235 δισ. ευρώ το 2009. Η ύφεση αυτή, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τους ετήσιους εθνικούς λογαριασμούς, προήλθε κυρίως από τη μείωση της τελικής καταναλωτικής δαπάνης κατά 4,9% (η καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 4,5% και της Γενικής Κυβέρνησης κατά 6,5%), την πτώση του ακαθάριστου σχηματισμού κεφαλαίου (επενδύσεις) κατά 12,3%, τη μείωση των εισαγωγών αγαθών και υπηρεσιών κατά 4,9% και την αύξηση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών κατά 3,8%.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Αναμένεται να ξεκινήσουν πάλι τα έργα στο αεροδρόμιο


Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Το αρμόδιο υπουργείο δηλώνει ότι ο στόχος παραμένει και το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του 2012. Το έργο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και το Υπουργείο Υποδομών είναι έτοιμο να δώσει το πράσινο φως. Μέχρι σήμερα έχει εκτελεστεί το 30% του έργου.
Πριν λίγες μέρες καταβλήθηκαν οι οφειλές στον ανάδοχο και εξασφαλίστηκε η συνέχιση των εργασιών
.

ΟΛΜΕ: Εκφράζει την αντίθεση της, στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων


Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) εκφράζει την αντίθεσή της, στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και με ανακοίνωσή της καλεί τους καθηγητές σε εγρήγορση προκειμένου σε συνεργασία με τους γονείς να αντιδράσουν στα σχέδια που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.
«Τη στιγμή που δημοσιεύονται στο τύπο αναλυτικά οι επικείμενες συγχωνεύσεις, η ΟΛΜΕ περιμένει ακόμη τις προτάσεις του Υπουργείου» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών.
«Δε θα ανεχτούμε για λογιστικούς λόγους, να θυσιαστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Με το στοίβαγμα των μαθητών σε 30άρια τμήματα, με την ταλαιπωρία των παιδιών των υποβαθμισμένων περιοχών και με την εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, δηλαδή με τη λογική των επιχειρούμενων συγχωνεύσεων δεν υποστηρίζεται σε καμία περίπτωση η δημόσια δωρεάν Παιδεία. Δεν θα ανεχτούμε να θυσιάζεται η δημόσια εκπαίδευση στην πολιτική της διάλυσης των κοινωνικών αγαθών που επιβάλλει το ΔΝΤ και η τρόικα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσουν οι κατά τόπους ΕΛΜΕ, ενώ το Σάββατο οι πρόεδροι των οργάνων θα πραγματοποιήσουν συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

ΣΥΝ: Χαρακτήρισε "σαθρά και ανακριβή" τα επιχειρήματα του υπουργείου Παιδείας


Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ χαρακτήρισε «σαθρά και ανακριβή» τα επιχειρήματα του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τις συγχωνεύσεις.
«Το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, ιδίως στην περιφέρεια, θα δυσχεράνει την πρόσβαση των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο, θα ενισχύσει το φαινόμενο της μαθητικής διαρροής, θα αυξήσει τις δυσκολίες στην επικοινωνία εκπαιδευτικών και γονέων και θα συντείνει στην αύξηση της εσωτερικής μετανάστευσης." τονίζει ο ΣΥΝ. Προσθέτει δε ότι ο "εξορθολογισμός" που επικαλείται "το υπουργείο Παιδείας δεν είναι παρά το φύλλο συκής που συγκαλύπτει μια στενά λογιστική αντίληψη: να εξοικονομηθούν πόροι, να περικοπούν οι δημόσιες δαπάνες, με τη μείωση των οργανικών και λειτουργικών θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών.
Εκτιμάμε ότι μόνο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα έχουμε μείωση κατά 3.000 οργανικές θέσεις για το επόμενο σχολικό έτος, γεγονός που θα οξύνει την ήδη μεγάλη ανεργία των εκπαιδευτικών».

ΚΚΕ: Έντονη αντίδραση για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων


Την έντονη αντίδρασή του για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων που αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας εξέφρασε με ανακοίνωση του το ΚΚΕ.
«Η κατάργηση 2.000 σχολικών μονάδων από την κυβέρνηση αποτελεί ισχυρό πλήγμα στο δικαίωμα των παιδιών του λαού να μορφώνονται και αποφασιστικό βήμα στη διαμόρφωση του σχολείου της αγοράς», τονίζει το ΚΚΕ.
Σημειώνει δε ότι «αυτό είναι το «νέο σχολείο της αγοράς» όπου χορηγοί θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία, ανταλλάσσοντας τα ψίχουλα που θα πετούνε με το δικαίωμά τους να καθορίζουν οι ίδιοι το αναλυτικό πρόγραμμα».
Το κόμμα του Περισσού καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα συνδικάτα, να κάνουν δική τους υπόθεση τη μάχη ενάντια στις καταργήσεις σχολείων.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Νέα μέτρα 1,7 δις ευρώ


Απόκλιση από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα κατά 870 εκατομμύρια ευρώ καταγράφει ο προϋπολογισμός, το πρώτο δίμηνο του έτους.
Για αυτό τον λόγο, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται στη λήψη μέτρων, ύψους 1,7 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Για να συγκεντρωθούν αυτά τα χρήματα, αναμένεται να μπει ψαλίδι στις καταναλωτικές δαπάνες των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων, καθώς και στις επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία και την εξόφληση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα κληθεί σήμερα να παρουσιάσει την πορεία του προϋπολογισμού τους πρώτους μήνες του 2011, καθώς και την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών στο συμβούλιο Eurogroup των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε..

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος των 50 δις


Ο στόχος των 50 δις είναι φιλόδοξος αλλά με τον σωστό προγραμματισμό μπορεί να επιτευχθεί.
Αν και η “ωρίμανση” των αποκρατικοποιήσεων θα πάρει χρόνο. Για παράδειγμα στο χθεσινό έκτακτο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας για την διαχείριση του χρέους του 2012 έκανε αναφορά σε έσοδα από την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας 2 δις ευρώ.

Για εφέτος το πρόγραμμα θα στηριχθεί στην αξιοποίηση ακινήτων με αιχμή του δόρατος το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό και την διάθεση ποσοστών που κατέχει το Δημόσιο σε μια σειρά εισηγμένες και μη επιχειρήσεις όπως η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, τα ΕΛΤΑ, η ΔΕΠΑ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα , την ΤΡΑΙΝΟΣΕ , τον ΟΔΙΕ κ.α.
Στο υπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζουν πως τα “βαριά” χαρτιά δηλαδή οι μεγάλες εισηγμένες θα ιδιωτικοποιηθούν αρχής γενομένης από το 2012 προκειμένου να έχει βελτιωθεί η χρηματιστηριακή τους αξία .
Το “πράσινο φως” μπορεί να θα δοθεί για ΟΠΑΠ και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενώ όπως προσθέτουν για ΔΕΗ, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια η απόφαση θα παρθεί σε κυβερνητικό επίπεδο.
Επιπλέον άμεσα θα προχωρήσουν οι παραχωρήσεις με συμβάσεις παραχώρησης περιφερειακών λιμανιών και αεροδρομίων.
Εξάλλου μέσα στην εβδομάδα ορίζονται οι σύμβουλοι για το Ελληνικό και την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα.
Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει στο υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας περιλαμβάνει μακροχρόνιες μισθώσεις ακινήτων από 30 χρόνια και πάνω, δημιουργία επενδυτικών χαρτοφυλακίων ακινήτων, προείσπραξη μελλοντικών εσόδων από κρατικά λαχεία, οδικούς άξονες και ορυκτό πλούτο, πώληση μέρους ή του 100% της συμμετοχής του Δημοσίου σε εισηγμένες και μη εταιρείες
Στα ακίνητα ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις μακροχρόνιες μισθώσεις. Από την εκμετάλλευση της περιοχής του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό , μπορούν να προκύψουν έσοδα έως και 5 δις. ευρώ.
Με τον ίδιο τρόπο θα προχωρήσει και η αξιοποίηση 13 ακόμα ακινήτων του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το Πρασονήσι και η περιοχή Αφάντου στην Ρόδο, οι Αλυκές Αναβύσσου, οι Γούρνες Ηρακλείου κ.α.

ΗΠΕΙΡΟΣ: ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ-ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡΤΑΣ

1) 2/Θ Δ.Σ. ΣΥΚΙΩΝ+2/Θ Δ.Σ. ΛΟΥΤΡΟΤΟΠΟΥ=
2/Θ Δ.Σ. ΛΟΥΤΡΟΤΟΠΟΥ

2)1/Θ Δ.Σ. ΕΛΑΤΟΥ ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙΟΥ+2/Θ Δ.Σ. ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙΟΥ=
2/Θ Δ.Σ. ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙΟΥ

3)1/Θ Δ.Σ. ΚΛΕΙΔΙΟΥ+1/Θ Δ.Σ. ΠΕΡΔΙΚΟΡΑΧΗΣ-ΚΛΕΙΔΙΟΥ=
1/Θ Δ.Σ. ΠΕΡΔΙΚΟΡΑΧΗΣ-ΚΛΕΙΔΙΟΥ

4)1/Θ Δ.Σ. ΛΙΜΙΝΗΣ+6/Θ Δ.Σ. ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ=
6/Θ Δ.Σ. ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

5)1/Θ Δ.Σ. ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ+6/Θ Δ.Σ. ΚΑΜΠΗΣ=
6/Θ Δ.Σ. ΚΑΜΠΗΣ

6)1/Θ Δ.Σ. ΣΕΛΛΑΔΩΝ+6/Θ Δ.Σ. ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ=
6/Θ Δ.Σ. ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ


ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1) 1/Θ Δ.Σ. Κ. ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ+2/Θ Δ.Σ. Ν. ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ=
2/Θ Δ.Σ. Ν. ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ

2)1/Θ Δ.Σ. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ+6/Θ Δ.Σ. ΛΟΓΓΑΔΩΝ=
2/Θ Δ.Σ. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ+2/Θ Δ.Σ. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ=
6/Θ Δ.Σ. ΛΟΓΓΑΔΩΝ

3)1/Θ Δ.Σ. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ+1ο 3/Θ Δ.Σ. ΜΑΡΜΑΡΩΝ=
1ο 3/Θ Δ.Σ. ΜΑΡΜΑΡΩΝ

4)1/Θ Δ.Σ. ΑΝΩ ΛΑΨΙΣΤΑΣ+2/Θ Δ.Σ. ΚΑΤΩ ΛΑΨΙΣΤΑΣ=
2/Θ Δ.Σ. ΚΑΤΩ ΛΑΨΙΣΤΑΣ

5)2ο 2/Θ Δ.Σ. ΜΑΡΜΑΡΩΝ+6/Θ Δ.Σ. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ=
6/Θ Δ.Σ. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ

7)1/Θ Δ.Σ. ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ+6/Θ Δ.Σ. ΜΠΑΦΡΑΣ=
6/Θ Δ.Σ. ΜΠΑΦΡΑΣ

8)1/Θ Δ.Σ. ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ+2/Θ Δ.Σ. ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ=
2/Θ Δ.Σ. ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

9) 9/Θ 14ο Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ+8ο 12/Θ Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ=
12/Θ 8ο Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

10) 17ο 6/Θ Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ+7ο 12/Θ Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ=
7ο 12/Θ Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

12) 2/Θ Δ.Σ. ΔΟΛΙΑΝΩΝ+6/Θ Δ.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ=
6/Θ Δ.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

13)2/Θ Δ.Σ. ΚΡΥΑΣ+8/Θ Δ.Σ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ=
8/Θ Δ.Σ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

14)2ο 12/Θ Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ+1ο 12/Θ Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ=
1ο 12/Θ Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

15)23ο 6/Θ Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ+11ο 12/Θ Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ=
11ο 12/Θ Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

16)15ο 6/Θ Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ+5ο 12/Θ Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ=
5ο 12/Θ Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

17)22ο 6/Θ Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ+3ο 12/Θ Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ=
3ο 12/Θ Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

18) 2ο 2/Θ Δ.Σ. ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ+1ο 3/Θ Δ.Σ. ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ=
3/Θ Δ.Σ. ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ

19)2/Θ Δ.Σ. ΓΟΡΙΤΣΑΣ+ 6/Θ Δ.Σ. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ=
6/Θ Δ.Σ. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ

20)1/Θ Δ.Σ. ΒΗΣΣΑΝΗΣ+4/Θ Δ.Σ. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ=
4/Θ Δ.Σ. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

1) 1/Θ Δ.Σ. ΝΑΡΚΙΣΣΟΥ+2/Θ Δ.Σ. ΒΟΥΒΟΠΟΤΑΜΟΥ=
2/Θ Δ.Σ. ΒΟΥΒΟΠΟΤΑΜΟΥ

2)1/Θ Δ.Σ. ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ+2/Θ Δ.Σ. ΚΕΡΑΣΩΝΑ=
2/Θ Δ.Σ. ΚΕΡΑΣΩΝΑ


ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

1)1/Θ Δ.Σ. ΑΓ. ΠΑΝΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

2)1/Θ Δ.Σ. ΑΕΤΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1)1/Θ Δ.Σ. ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

2) 1/Θ Δ.Σ. ΓΟΤΙΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

3) 1/Θ Δ.Σ. ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

1)1/Θ Δ.Σ. ΚΥΨΕΛΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

2)1/Θ Δ.Σ. ΘΕΜΕΛΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

3)1/Θ Δ.Σ ΚΟΡΩΝΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

4)1/Θ Δ.Σ. ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

5)1/Θ Δ.Σ. ΜΕΛΑΝΙΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡΤΑΣ

1)6/Θ 2ο Δ.Σ. ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΑΡΤΑΣ ΣΕ 5/Θ 2ο Δ.Σ. ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1)3/Θ Δ.Σ. ΔΟΜΠΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΕ 2/Θ Δ.Σ. ΔΟΜΠΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


1)3/Θ Δ.Σ. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΕ 2/Θ Δ.Σ. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

2)3/Θ Δ.Σ. ΚΕΡΑΣΩΝΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΕ 2/Θ Δ.Σ. ΚΕΡΑΣΩΝΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

3) 4/Θ Δ.Σ. ΑΓΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΕ 3/Θ Δ.Σ. ΑΓΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

4) 5/Θ Δ.Σ. ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΕ 3/Θ Δ.Σ. ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

5)12/Θ Δ.Σ. ΛΟΥΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΕ 8/Θ Δ.Σ. ΛΟΥΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

…………..
ΠΗΓΗ: http://www.minedu.gov.gr/

ΗΠΕΙΡΟΣ: ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ - ΛΥΚΕΙΩΝ


ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡΤΑΣ

1)ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΤΡΟΧΩΡΙΟΥ+ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ=
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ

2)ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ+ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ= ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

1)ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ+ ΕΠΕΡΙΝΟ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ=
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

1)2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ+1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ=
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

2)ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ+ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΟΡΓΟΜΥΛΟΥ


3)2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ+1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ=
1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

2)ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ+ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ
ΓΟΡΓΟΜΥΛΟΥ

3)ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΥ+ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ=
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ


ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1)ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ+ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΟΛΙΑΝΩΝ=
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΟΛΙΑΝΩΝ

2)ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ+ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΟΛΙΑΝΩΝ= ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΟΛΙΑΝΩΝ

3)ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΣΕΠΕΛΟΒΟΥ+ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ=
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

4)ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΣΕΠΕΛΟΒΟΥ+ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΟΥΣΑΣ=
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΟΥΣΑΣ

5)ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ+ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ=
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


ΠΗΓΗ: http://www.minedu.gov.gr/

ΗΠΕΙΡΟΣ: ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ-ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ


ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡΤΑΣ

1)1/Θ Ν/Γ ΜΕΓΑΡΧΗΣ+1/Θ Ν/Γ ΑΜΦΙΘΕΑΣ=
1/Θ Ν/Γ ΑΜΦΙΘΕΑΣ

2) 1/Θ Ν/Γ ΚΟΛΟΜΟΔΙΩΝ+1/Θ Ν/Γ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ=
1/Θ Ν/Γ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

3)1/Θ Ν/Γ ΣΕΛΛΑΔΩΝ+2/Θ Ν/Γ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ=
2/Θ Ν/Γ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ

4)1/Θ Ν/Γ ΣΥΚΙΩΝ+1/Θ Ν/Γ ΛΟΥΤΡΟΤΟΠΟΥ=
1/Θ Ν/Γ ΛΟΥΤΡΟΤΟΠΟΥ

5)1/Θ Ν/Γ ΒΙΓΛΑΣ+1/Θ Ν/Γ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ=
1/Θ Ν/Γ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

6)1/Θ Ν/Γ ΚΙΡΚΙΖΑΤΩΝ+1/Θ Ν/Γ ΚΑΛΟΒΑΤΟΥ=
1/Θ Ν/Γ ΚΑΛΟΒΑΤΟΥ

7)1/Θ Ν/Γ ΑΜΠΕΛΙΩΝ ΑΜΜΟΤΟΠΟΥ+1/Θ Ν/Γ ΧΑΝΟΠΟΥΛΟΥ=
1/Θ Ν/Γ ΧΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

1)9ο 1/Θ Ν/Γ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ+1ο 2/Θ Ν/Γ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ=
1ο 2/Θ Ν/Γ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

2) 1/Θ Ν/Γ ΑΓ. ΒΛΑΣΙΟΥ+2/Θ Ν/Γ ΚΑΣΤΡΙΟΥ=
1/Θ Ν/Γ ΚΑΣΤΡΙΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1) 1/Θ Ν/Γ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ+1/Θ Ν/Γ ΛΟΓΓΑΔΩΝ=
1/Θ Ν/Γ ΛΟΓΓΑΔΩΝ

2)1/Θ Ν/Γ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ+2/Θ Ν/Γ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ=
2/Θ Ν/Γ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ

3)1/Θ Ν/Γ ΑΝΩ ΛΑΨΙΣΤΑΣ+1/Θ Ν/Γ ΚΑΤΩ ΛΑΨΙΣΤΑΣ=
1/Θ Ν/Γ ΚΑΤΩ ΛΑΨΙΣΤΑΣ

4)1/Θ Ν/Γ ΔΟΛΙΑΝΩΝ+1/Θ Ν/Γ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ=
1/Θ Ν/Γ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

5)1/Θ Ν/Γ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ+1/Θ Ν/Γ ΚΡΥΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ=
1/Θ Ν/Γ ΚΡΥΑΣ

6)1/Θ Ν/Γ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ+1/Θ Ν/Γ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ+1/Θ Ν/Γ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ+1/Θ Ν/Γ ΚΟΝΤΙΝΩΝ=
2/Θ Ν/Γ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ

7)1/Θ Ν/Γ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ+1/Θ Ν/Γ ΚΡΥΑΣ=
1/Θ Ν/Γ ΚΡΥΑΣ


ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

1)ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν/Γ ΒΟΥΒΟΠΟΤΑΜΟΥ+1/Θ Ν/Γ ΝΑΡΚΙΣΣΟΥ=
1/Θ Ν/Γ ΝΑΡΚΙΣΣΟΥ

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


1)2/Θ 24ο Ν/Γ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΕ 1/Θ 24ο Ν/Γ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

1)1/Θ Ν/Γ ΑΓ. ΠΑΝΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

2) 1/Θ Ν/Γ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

3) 1/Θ Ν/Γ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

4) 1/Θ Ν/Γ ΤΣΑΜΑΝΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

1) 1/Θ Ν/Γ ΓΥΜΝΟΤΟΠΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

2) 1/Θ Ν/Γ ΚΕΡΑΣΩΝΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

3) 1/Θ Ν/Γ ΘΕΜΕΛΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

4) 1/Θ Ν/Γ ΚΟΡΩΝΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

5) 1/Θ Ν/Γ ΛΟΥΤΣΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΠΗΓΗ: http://www.minedu.gov.gr/

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί σήμερα, Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011, και ώρα 13:00 τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.