Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Ζήτησα να αναλάβουν τις ευθύνες τους»


Σε ένα ολιγόλεπτο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να «στηρίξουν την προσπάθεια που αφορά όλους μας».

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τόνισε και δημόσια ότι «η Ελλάδα θα δώσει μάχη υπέρ μιας συνολικής λύσης» η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά «αφορά ολόκληρη την ευρωζώνη».

«Το να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της είναι καλό για την Ελλάδα, αλλά είναι καλό και για την ευρωζώνη. Η όποια λύση θα πρέπει να είναι πραγματική λύση. Δίνουμε μάχη δημοκρατίας στην ΕΕ. Δεν είναι δυνατόν η Ευρωπαϊκή Ένωση να αιφνιδιάζεται από τις αγορές».

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Δήλωση μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό


Μετά τη συνάντηση ο κ. Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι «ο κ. Πρωθυπουργός με ενημέρωσε για τα ζητήματα που αφορούν στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου.

Υποστηρίζουμε ότι η διεκδίκηση της χώρας πρέπει να είναι συγκεκριμένη, σαφής, με ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο.

Πρέπει να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση του χρέους, με αναδιάρθρωση η οποία θα αφορά και στην επιμήκυνση και στο επιτόκιο και σε κάθε περίπτωση στην έκδοση ευρωομολόγου. Δεν θα αποτελεί τη λύση, αλλά θα δίνει μια σημαντική ανάσα στην ελληνική οικονομία, με ταυτόχρονη αντιμετώπιση όλων εκείνων των ζητημάτων που αφορούν στην αλλαγή του περιεχομένου της πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας, για τη δίκαιη κατανομή των βαρών. Δεν αντέχει άλλο η ελληνική κοινωνία. Δεν μπορεί τα έσοδα να εξασφαλίζονται από τη μοναδική πηγή της περικοπής των αποδοχών, της απομείωσης της μισθωτής εργασίας, της περικοπής των συντάξεων και των δαπανών του κοινωνικού κράτους.

Πρέπει να εκκινήσει ταχύτατα η παραγωγική διαδικασία, η οποία βρίσκεται καθηλωμένη. Πρέπει ο πρωθυπουργός να διεκδικήσει με επιμονή στη Σύνοδο Κορυφής τη συνολική ρύθμιση του χρέους. Μόνο με ένα τέτοιο τρόπο είναι δυνατόν να διαμορφωθούν συνθήκες για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης της ελληνικής κοινωνίας.

Ερωτηθείς για το αν παρέχει στην κυβέρνηση συναίνεση, ο κ. Κουβέλης απάντησε πως «ο πρωθυπουργός οφείλει να διεκδικήσει με σαφήνεια, επιμονή και συστηματικότητα τη συνολική αντιμετώπιση όλου του χρέους της Ελλάδας.
Πρέπει να διεκδικήσει την οικονομική διακυβέρνησή της Ευρώπης, διότι διαφορετικά δεν θα μπορέσει να υπάρξει απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά συνολικότερα για την Ευρώπη.
Το ελληνικό πρόβλημα έχει την ιδιαιτερότητά του, αλλά ταυτόχρονα είναι και ευρωπαϊκό ζήτημα».

Ερωτηθείς για το αν συζήτησε το θέμα της απεργίας των μεταναστών, ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι «υποστηρίξαμε ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε περιθώριο ανθρωπιστικής παρέμβασης, προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα».

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δήλωση μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό


Την ανάγκη για ευρεία συναίνεση προκειμένου να βγει η χώρα από το αδιέξοδο έκανε λόγο η κα Ντόρα Μπακογιάννη λίγο μετά τη συνάντησή της με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

«Η Ελλάδα προσέρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση. Έχουμε όλοι κοινούς στόχους. Δυστυχώς όμως τα κόμματα είναι βαθιά διχασμένα.
Η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν και υποστηρίζουν την αντιμνημονιακή τους λογική, η δε κυβέρνηση ακόμη και σήμερα δεν λέει την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Έχει αρχίσει από τα εύκολα κόβοντας μισθούς και συντάξεις, αλλά τώρα που έρχονται τα δύσκολα που είναι οι πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές και η σύγκρουση με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ουσιαστικά κάνει βήμα σημειωτόν για να μην πω ότι κάνει πίσω.

Έφτασε η ώρα να πούμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Έφτασε η ώρα να ξέρει ο κόσμος ότι σήμερα πρέπει να προχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατόν στη μείωση του κράτους, για να έχουμε αποτελέσματα και για να μην πληρώνουν οι πολλοί τα λάθη των λίγων.

Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι το διαπραγματευτικό πακέτο το οποίο θα έρθει ως σύμφωνο στη Βουλή των Ελλήνων, να συμφωνηθεί και να ψηφιστεί από 180 βουλευτές καθότι θα αφορά μία θητεία πολύ πέραν της κυβερνητικής θητείας της σημερινής».

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Δήλωση μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό


Την απόρριψη του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, στο πλαίσιο της Ε.Ε., πρότεινε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

Στη δήλωσή του, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι κατέθεσε στον πρωθυπουργό τις απόψεις του για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, τονίζοντας ότι στην ουσία είναι ένα ευρωπαϊκό μνημόνιο, πιο σκληρό ακόμη, και χωρίς χρονικό ορίζοντα, γεγονός που, όπως είπε, σηματοδοτεί το τέλος της διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς να λάβει υπ' όψιν της τη λαϊκή βούληση που, όπως είπε, μπορεί να δώσει ισχύ στη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας, προτείνοντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Δήλωση μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό


Επιθετική πολιτική απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνέστησε στον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αμέσως μετά σε δηλώσεις του ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι μέχρι στιγμής βλέπει μόνο αμυντικά συστήματα από πλευράς της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να πηγαίνουμε πάντα με κατενάτσιο.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατέστησε σαφές ότι υπό τις συνθήκες αυτές δεν θα μπορούσε να παράσχει συναίνεση.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Δήλωση μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό


Η γ.γ. του ΚΚΕ, μετά τη συνάντηση της με τον πρωθυπουργό απέκλεισε το ενδεχόμενο συναίνεσης στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Η κα Παπαρήγα υποστήριξε πως θα υπάρχει κάποια συμφωνία στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ελεγχόμενη χρεοκοπία, «όποια όμως συμφωνία και αν υπάρχει και οποιαδήποτε παραλλαγή, ένα το κρατούμενο είναι: νέα, δυσβάσταχτα και αβάσταχτα μέτρα κατά του ελληνικού λαού και κατά των λαών της Ευρώπης».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Δήλωση μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό


Η δήλωση του κ. Αντώνη Σαμαρά:

«Στη συνάντησή μας, ο κ. Παπανδρέου με ενημέρωσε για την πρόθεσή του να θέσει στις επόμενες συναντήσεις Κορυφής της Ε.Ε., τα ζητήματα διαχείρισης του Χρέους. Του απάντησα ότι η Ν.Δ. στήριξε εξαρχής και στηρίζει αποφασιστικά, υπεύθυνα και σε κάθε ευκαιρία:
Πρώτον, το Ευρωομόλογο.
Δεύτερον, το Αναπτυξιακό Ευρωπαϊκό Ομόλογο,
Τρίτον, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του Δανείου των 110 δισ.,
Τέταρτον, τη μείωση του κόστους δανεισμού.
Και, πέμπτον, την επαναγορά των ελληνικών Ομολόγων.

Τις θέσεις αυτές, μάλιστα, τις προώθησα και συνεχίζω να τις προωθώ και προς τους αξιωματούχους της Ε.Ε. (Τρισέ, Ρομπάι, Γιούνκερ, Μπαρόζο, Όλι Ρεν, Μαρτένς), που ήδη έχω συναντήσει, αλλά και προς τους Ομολόγους μου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ιδιαίτερα εκείνων των χωρών που αντιμετωπίζουν παρόμοια με την Ελλάδα προβλήματα, όπως είναι η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.
Όμως, έχω επανειλημμένα τονίσει, ότι η ικανοποίηση αυτού του πακέτου, σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να συνδεθεί με νέα, σκληρά μέτρα για την Ελληνική Οικονομία.
Και είναι για μας αυτονόητο, ότι ακόμα και αν εξασφαλίζαμε ευνοϊκές αποφάσεις για τη διαχείριση του χρέους, όπως π.χ. για την επιμήκυνση, κάτι τέτοιο από μόνο του δεν θα μας έλυνε το πρόβλημα.
Γιατί το πρόβλημα σήμερα είναι η ασφυξία που προκαλεί στην ελληνική οικονομία το ίδιο το Μνημόνιο. Και βασική του λύση, είναι η δραστική αλλαγή των όρων του Μνημονίου».

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών


«Πονοκέφαλος» είχε γίνει για την αστυνομία των Ιωαννίνων ένας άνδρας ο οποίος σχεδόν κάθε βράδυ με την απειλή κατσαβιδιού, λήστευε διερχόμενους πολίτες σε κεντρικό σημείο της πόλης στην περιοχή του Άλσους και στην συνέχεια εξαφανίζονταν.

Την υπόθεση δυσκόλευαν οι καταθέσεις των θυμάτων που έδιναν διαφορετικές περιγραφές για τον δράστη.

Το μυστήριο λύθηκε όταν συνελήφθη ο δράστης και στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι ήταν μέλος συμμορίας, που αποτελούνταν από τρεις Αλβανούς και τρεις Έλληνες, οι οποίοι διέπρατταν τις ληστείες από τις 29 Δεκεμβρίου.

Μέχρι τώρα έχουν αποδειχθεί τουλάχιστον δέκα επιθέσεις με την απειλή κατσαβιδιού σε διερχόμενους, από τους οποίους αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και ό,τι πολύτιμο είχαν πάνω τους.

Επίσης έχουν αποδειχθεί και περιπτώσεις που έκλεβαν από τα σπίτια των θυμάτων και ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.

Εναντίον των έξι δραστών σχηματίσθηκαν δικογραφίες και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα

ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ


Σήμερα το πρωί μια ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα και ανήρτησε πανό με συνθήματα για τους μετανάστες που απεργούν.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη 46χρονος, με 99 κιλά χασίς


Τα ξημερώματα της Τρίτης αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας συνέλαβαν έναν 46χρονο Έλληνα
στο Καρτέρι Θεσπρωτίας.
Μετά από έλεγχο οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο δράστης μετέφερε στο αυτοκίνητό του 99 κιλά χασίς.

ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ: Στο 4,75% το επιτόκιο


Μικρή αύξηση στο 4,75% σημείωσε το επιτόκιο στην σημερινή δημοπρασία των εντόκων γραμματίων, διάρκειας 26 εβδομάδων, στον απόηχο της υποβάθμισης της Ελλάδας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody’s.

Συγκεκριμένα, αντλήθηκε το ποσό των 1,625 δισ. Ευρώ.

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού αιγοπροβάτων για τον μελιταίο πυρετό


Το Τμήμα Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ενημερώνει τους κτηνοτρόφους ότι από σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου ξεκινά το πρόγραμμα εμβολιασμών των αιγοπροβάτων κατά του μελιταίου πυρετού.
Το πρόγραμμα των εμβολιασμών ανά τοπικό διαμέρισμα θα κοινοποιηθεί στους Δήμους.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες μέρες και ώρες με το γραφείο του Τμήματος Κτηνιατρικής Π. Ε. Ιωαννίνων.

Επισημαίνεται ότι όσοι κτηνοτρόφοι δε συνεργαστούν με την υπηρεσία για τον εμβολιασμό των ζώων τους θα χάσουν το δικαίωμα παράδοσης γάλακτος στη βιομηχανία.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Τραγικό θάνατο βρήκε εργάτης της καθαριότητας του Δήμου Ιωαννίτων όταν καταπλακώθηκε από το απορριμματοφόρο


Το πρωί της Τρίτη, 49χρονος εργάτης της καθαριότητας του Δήμου Ιωαννίτων βρήκε τραγικό θάνατο στο Νεοχωρόπουλο όταν το απορριμματοφόρο έκανε όπισθεν με αποτέλεσμα να τον πάρει από κάτω και να σκοτωθεί ακαριαία.
Ο οδηγός του απορριμματοφόρου, νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο.

Ο Δήμαρχος κ. Φίλιος, σε δηλώσεις του εξέφρασε την βαθειά του οδύνη για το γεγονός, λέγοντας ότι είναι μια κακή μέρα για το δήμο, ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο την έγκριση οικονομικής ενίσχυσης της οικογένειας του θύματος.

ΑΠΟΣΥΡΣΗ: Αποσύρθηκαν μόλις 3.000 Ι.Χ.


Μόλις 3.000 παλαιά αυτοκίνητα έχουν οδηγηθεί στα κέντρα ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ στο πρώτο 10ήμερο εφαρμογής του μέτρου της απόσυρσης όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2009 ο αριθμός των Ι.Χ. που αποσύρθηκαν είχε ξεπεράσει τις 20.000!

Ο ρυθμός των αποσυρόμενων Ι.Χ. στο πρώτο 10ήμερο του 2011 με το αντίστοιχο του 2009 καταγράφει πτώση 85%.

Ωστόσο, στη φετινή απόσυρση το όφελος των κατόχων παλαιών αυτοκινήτων συνδέεται μόνο με αγορά καινούριου Ι.Χ. ενώ σε εκείνη του 2009 οι καταναλωτές είχαν να λαμβάνουν χρήματα ακόμη και αν απλά το απέσυραν ενώ στη διαδικασία αντικατάστασης υπήρχε η επιλογή απόκτησης καινούριου ή μεταχειρισμένου οχήματος και βέβαια με πολύ υψηλότερο οικονομικό όφελος.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Καλεί τις Ενώσεις που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν και να αγοράσουν τη ΔΩΔΩΝΗ


Η κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Φίλιππου Σαχινίδη απηύθυνε πρόσκληση από το βήμα της βουλής προς τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν και να αγοράσουν τις αγροκτηνοτροφικές επιχειρήσεις της ΑΤΕ που τίθενται προς πώληση, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη ΔΩΔΩΝΗ.

«Η κυβέρνηση είναι υπέρμαχος των συνεταιρισμών και των πρωτοβουλιών που μπορεί να πάρουν οι συνεταιριστές.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση πεδίο δόξης λαμπρό για το συνεταιριστικό κίνημα να έρθει και να αναλάβει όλες αυτές τις επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται κάτω από την Αγροτική και να διεκδικήσει να τις αγοράσει και να τις λειτουργήσει επ’ ωφελεία των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα», διευκρίνισε ο υφυπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ κ. Διαμάντως Μανωλάκου.

ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την αναδιάρθρωση των αμπελιών


Από 1 Μαρτίου έως και 15 Μαΐου μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι αμπελουργοί την αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση για την ένταξή τους στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων, που δίνει οικονομική ενίσχυση ως 1.670 ευρώ το στρέμμα για τις ορεινές περιοχές και 1.420 ευρώ το στρέμμα για τις ορεινές περιοχές.
Το πρόγραμμα «Αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα» αφορά την εκρίζωση και επαναφύτευση αμπελουργικών εκτάσεων καθώς και νέες φυτεύσεις αμπελώνων με δικαιώματα από το Εθνικό Αποθεματικό.

ΚΑΠΕ: Οδηγείτε οικονομικά


Μέχρι και 15 % εξοικονόμηση καυσίμου μπορεί να πετύχει ένας οδηγός, εφαρμόζοντας απλές τεχνικές οικονομικής οδήγησης που έχει κωδικοποιήσει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).
Ο οδηγός για να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου πρέπει:

1.Να αλλάζει γρήγορα ταχύτητα προς υψηλότερη σχέση μετάδοσης στις 2000 - 2500 στροφές.

2.Να οδηγεί με σταθερή ταχύτητα, στις 2000-2500 στροφές .

3.Να προβλέπει τις συνθήκες κυκλοφορίας ώστε να αποφεύγει τις άσκοπες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα.

4.Να σταματά επιβραδύνοντας ομαλά όταν πλησιάζει σε φωτεινό σηματοδότη, αφήνοντας το γκάζι, πατώντας ομαλά το φρένο και με επιλεγμένη μία υψηλή σχέση μετάδοσης.
5.Να σβήνει τον κινητήρα σε σύντομες στάσεις (άνω του ενός λεπτού).

6.Να κάνει τακτική συντήρηση του οχήματος και των ελαστικών. Η σωστή πίεση ελαστικών βελτιώνει την οικονομία καυσίμου και την οδική ασφάλεια. Πίεση ελαστικών μικρότερη κατά 25 % σημαίνει περίπου 2 % περισσότερο καύσιμο.

7.Να αποφεύγει τη μεταφορά περιττών φορτίων και τη χρήση σκάρας οροφής. Κάθε πρόσθετο εξάρτημα (αεροτομή, σχάρα, μπαγκαζιέρα κλπ.) αυξάνει την αεροδυναμική αντίσταση και την κατανάλωση καυσίμου.

8.Να κάνει συνετή χρήση του κλιματισμού.

9.Στις στροφές να επιβραδύνει ομαλά.

10.Να αποφεύγει τη χρήση του οχήματος για σύντομες διαδρομές.

11.Να χρησιμοποιεί το βοηθητικό εξοπλισμό του οχήματος (μετρητής κατανάλωσης, στροφόμετρο, cruise control αν υπάρχει)

12.Να επιλέγει αποδοτικότερο όχημα, εξετάζοντας την κατανάλωση καυσίμου.

13.Να σχεδιάζει τη διαδρομή, ώστε να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις.

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες


Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στο νομό Ιωαννίνων λόγω των χιονοπτώσεων. Στην πόλη των Ιωαννίνων, η χιονόπτωση ήταν πολύ χαμηλή και δεν δημιουργήθηκε λευκό τοπίο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Κανονικά εκτελέστηκαν και όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στον υπόλοιπο νομό, όπου οι χιονοπτώσεις είναι έντονες και τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αλυσίδες. Μηχανήματα αποχιονισμού εργάζονται συνεχώς για να διατηρήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο.

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην Εγνατία Οδό από Κοζάνη μέχρι Βέροια, όπου εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες αυτοκίνητα εκδρομέων που επιστρέφουν από την Ήπειρο στη Θεσσαλονίκη.

Όπως καταγγέλλουν οι οδηγοί, στην περιοχή αυτή τα συνεργεία αποχιονισμού αιφνιδιάστηκαν και δεν πρόλαβαν να απομακρύνουν το χιόνι, με αποτέλεσμα όταν κινήθηκαν να μη μπορούν να εργαστούν τα αποχιονιστικά, γιατί τα αποκλεισμένα αυτοκίνητα είχαν σχηματίσει ουρές χιλιομέτρων.

Παρόμοια προβλήματα δημιουργήθηκαν και στον κόμβο της Εγνατίας προς Μαλακάσι Θεσσαλίας. Νωρίς το βράδυ υπήρχε έντονη χιονόπτωση στο Μέτσοβο και τα μηχανήματα αποχιονισμού δούλευαν συνεχώς για να μείνει ανοικτή η Εγνατία.

Στο μεγαλύτερο μέρος της Εγνατίας, από τη Βέροια μέχρι τα Γιάννενα, η συγκοινωνία γινόταν μόνο με αλυσίδες.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς


Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου θα έχει σήμερα συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πριν από την αναχώρησή του, με πρώτο σταθμό το Παρίσι και κατόπιν τις Βρυξέλλες, όπου θα διεξαχθεί η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 10:00 το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Αντώνη Σαμαρά, στις 2:15 το μεσημέρι με τη Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα, στις 3:30 μ.μ. με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη και στις 4:45 μ.μ. με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.

ΑΡΤΑ: Πρόγραμμα εορτασμού Αγίας Θεοδώρας


Από το Δήμο Αρταίων ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της πολιούχου Αγίας Θεοδώρας. Στις 11 Μαρτίου 2011 ημέρα Παρασκευή, Επέτειο της μεταστάσεως εις Κύριον της Πολιούχου Άρτας Αγίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης, θα τελεστεί στον φερώνυμο Ιερό Ναό, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Ιγνάτιος καθώς και οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος και Κορίνθου κ.κ Διονύσιος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και ώρα 11:00 π.μ., θα γίνει η περιφορά της Εικόνας και της Λάρνακας των Ιερών Λειψάνων της Αγίας, σύμφωνα με το από 5 Μαρτίου 1936 Β.Δ.<< Επίσημη τελετή της Αγίας Θεοδώρας >>(ΦΕΚ 129-3-36 τεύχος Α΄).
Στην επίσημη αυτή τελετή προσκλήθηκαν Πολιτικοί και Στρατιωτικοί Αξιωματούχοι της Πολιτείας και άλλοι επίσημοι εκπρόσωποι του Κράτους.
Από το βράδυ της 10ης Μαρτίου 2011, παραμονή του Εορτασμού, ορίζεται φωτισμός των Δημοτικών Καταστημάτων.