Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



Α.Ε. ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΩΝ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 1 - 0

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ 8 - 0

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Υπάλληλοι με «ύποπτη» περιουσία


Τις περιπτώσεις 70 υπαλλήλων του ερευνά το υπουργείο Οικονομικών, αφού διαπιστώθηκε ότι αν και δήλωναν ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ, διατηρούσαν ακίνητη περιουσία που έφθανε σε αξία ακόμη και τα 3 εκατομμύρια ευρώ!

Όπως αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής», στο στόχαστρο έχουν μπει ακόμη 234 υπάλληλοι, οι οποίοι δεν υπέβαλαν ποτέ φορολογική δήλωση.

Παράλληλα, τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί σημαντικά οι καταγγελίες για επίορκους εφοριακούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τον περασμένο Νοέμβριο έχουν διπλασιαστεί οι ΕΔΕ.

Στελέχη του υπουργείου αποκαλύπτουν ότι δεν είναι βέβαιο ότι όσοι υπάλληλοι υποπίπτουν σε παραπτώματα , τιμωρούνται πειθαρχικά, αφού ο αριθμός των υποθέσεων που ελέγχονται είναι μικρός και ακόμη μικρότερος αυτών που καταλήγουν σε καταδίκη.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ολοκληρώθηκε η συλλογή στοιχείων για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη φάση συλλογής των στοιχείων για τα Έργα που προτείνουν οι φορείς της Περιφέρειας Ηπείρου, τα οποία θα αποτελέσουν το πρωτογενές υλικό τόσο στη συγκρότηση ισχυρής πρότασης για τη μέγιστη δυνατή διεκδίκηση στα πλαίσια της επικείμενης Αναθεώρησης του ΕΣΠΑ όσο και στη κατάρτιση συγκρότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η ανταπόκριση των φορέων ήταν πολύ σημαντική. Πάνω από 30 Δημόσιες Υπηρεσίες (Δήμοι, Δομές Υγείας – Πρόνοιας, Εκπαίδευσης, Πολιτισμού κλπ.) κατέθεσαν πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα των ζητημάτων Περιφερειακού Σχεδιασμού και καταδεικνύει το ενδιαφέρον αλλά και την ετοιμότητά τους στη συλλογική προσπάθεια για να τεθεί επειγόντως η Ήπειρος στην τροχιά προόδου που της αξίζει.

Η επόμενη φάση της διαδικασίας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα περιλαμβάνει τη συστηματική ταξινόμηση και επεξεργασία όλων των δεδομένων που συλλέχθηκαν, για να ακολουθήσουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι θα κληθούν να αναπτύξουν τις απόψεις τους, να υποστηρίξουν τις προτεραιότητές τους και να συνεισφέρουν δημιουργικά στη συνολική συζήτηση για την αξιοβίωτη αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας.

«Ως επιστέγασμα της όλης στρατηγικής, - δήλωσε σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Τατιάνα Καλογιάννη - Σταύρου, θα επακολουθήσει μέχρι το καλοκαίρι η διοργάνωση Ειδικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, όπου θα τεθούν έγκαιρα, έγκυρα και αξιόπιστα όλες οι παράμετροι και οι πολιτικές σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να προκύψει η απαραίτητη τεκμηρίωση και να αναλυθούν σε βάθος ο προβληματισμός και οι ιδέες όλων των πολιτών της Περιφέρειας Ηπείρου. Τέλος, όπως ρητά προβλέπεται και στη νομοθεσία του «Καλλικράτη», τα αρμόδια θεσμικά όργανα (Εκτελεστική Επιτροπή, Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης, Περιφερειακό Συμβούλιο) θα καταρτίσουν και θα επικυρώσουν το τριετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 30/09/2011».

Καταλήγοντας στη δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη – Σταύρου, πρόσθεσε:

«Το γενικό συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι ο συνδυασμός αφ’ ενός μεν των μεθοδικών και ουσιαστικών βημάτων για τον Περιφερειακό Αναπτυξιακό Σχεδιασμό από την αιρετή Περιφερειακή Αρχή και αφ’ ετέρου δε η διάθεση εποικοδομητικής συνεργασίας όλων ανεξαιρέτως των τοπικών αρχών αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, αποτελούν την απόλυτη εγγύηση για την ευόδωση του κρίσιμου και νευραλγικού αυτού εγχειρήματος, στα πλαίσια, πάντα, της εφαρμογής και υλοποίησης των προγραμματικών – προεκλογικών μας δεσμεύσεων».
ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Λαθρεπιβάτης τραυμάτισε λιμενικό


Στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια ελέγχων από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, ένας αλλοδαπός υπήκοος Σομαλίας, χωρίς νόμιμα έγγραφα.

Ο αλλοδαπός, στην προσπάθεια του να διαφύγει την σύλληψη, προέβαλε αντίσταση και απώθησε το στέλεχος της Λιμενικής Αρχής με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο στο έδαφος.

Μετά το περιστατικό αμφότεροι μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. Φιλιατών, όπου διαπιστώθηκε ότι το στέλεχος του Λιμενικού Σώματος πάσχει από κάκωση αριστερού γονάτου, ενώ ο αλλοδαπός παραμένει νοσηλευόμενος.

Παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

ΠΗΓΗ: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σύσκεψη για τον τουρισμό στα Ιωάννινα


Στα πλαίσια του προγραμματισμού της Περιφέρειας για τη χάραξη ενιαίας στρατηγικής για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Ηπείρου, την ερχόμενη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου και ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό σε περιοχές του Νομού Ιωαννίνων.
Η σύσκεψη οργανώνεται από τον αρμόδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου και είναι η δεύτερη κατά σειρά, καθώς έχει προηγηθεί αυτή της Θεσπρωτίας.

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ: Θα έρχονται αντιμέτωποι και με τα τσουχτερά πρόστιμα της εφορίας



Οι ανυπότακτοι πέρα από το στρατοδικείο, θα έρχονται αντιμέτωποι και με τα τσουχτερά πρόστιμα της εφορίας.

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση, που βρίσκεται προς υπογραφή στο υπουργείο Οικονομικών, όσοι δεν εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις θα πρέπει να πληρώσουν 6.000 ευρώ και σε περίπτωση άρνησης δεν θα μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα.

Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ακόμα και αν οι ανυπότακτοι επιλέξουν να καταταγούν, το πρόστιμο δεν θα παραγράφεται.

Ακόμη όσοι έφεδροι δεν παρουσιάζονται σε ασκήσεις ή μετεκπαιδεύσεις θα καλούνται να πληρώσουν 1.000 ευρώ, εκτός αν προσκομίσουν νόμιμη εξαίρεση από την πρόσκληση για κατάταξη.

Πρόστιμο περιμένει και όσους ξεχάσουν να ενημερώσουν το στρατολογικό τους γραφείο για αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας, όσοι αρνούνται να παραλάβουν εμπιστευτικά έγγραφα ή παρουσιάζονται εκπρόθεσμα σε άσκηση.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, οι παραβάτες θα πληρώνουν 90 ευρώ.

Οι νέες ρυθμίσεις, αφορούν όσους χαρακτηρίζονται λιποτάκτες από τον περασμένο Σεπτέμβριο και όχι τους παλιούς ανυπότακτους.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Διαφορά 4,6% υπέρ του ΠΑΣΟΚ




Δημοσκόπηση της MARC για το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής», δίνει διαφορά 4,6% υπέρ του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου.



Συγκεκριμένα:
ΠΑΣΟΚ: 26,1%
ΝΔ: 21,5%
ΚΚΕ 7,9%
ΛΑΟΣ 5,9%
ΣΥΡΙΖΑ 3,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 3,3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2,8%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 2,9%
Αδιευκρίνιστη ψήφος (άκυρο-λευκό-αποχή-αναποφάσιστοι) : 22,3%.


Μετά από αναγωγή φαίνεται ότι 8 κόμματα ξεπερνούν το «κατώφλι» του 3% για είσοδο στη Βουλή και, όπως σημειώνεται στην εφημερίδα, δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Τα ποσοστά έχουν ως εξής :
ΠΑΣΟΚ: 33,5% ,
ΝΔ: 27,4%,
ΚΚΕ: 10,3%,
ΛΑΟΣ: 7,6 %,
ΣΥΡΙΖΑ: 4,5%,
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 4,3%,
ΔΗΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3,7%,
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 3,7%,
Άλλο κόμμα: 5,0%.

ΟΓΑ: «Εκπνέει» η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων κοινωνικού τουρισμού


Αύριο Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου λήγει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων συμμετοχής των ξενοδόχων που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΓΑ για το 2011.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:«Δεν παραιτούμαι»


Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έβαλε τέλος στα σενάρια περί παραίτησής του, ενώ αποκλείει και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο υπουργός μίλησε για όλα στην εφημερίδα Real News, απαντώντας στους επικριτές του.
«Η φυγή από τα προβλήματα δεν είναι του χαρακτήρα μου. Λόγος παραίτησης για μένα θα ήταν να μην μπορώ να στηρίξω τις αποφάσεις της κυβέρνησης και μέχρι τώρα δεν έχω νιώσει καμία στιγμή αδυναμία να στηρίξω τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι:
«οι εκλογές δεν θα γίνουν πριν ολοκληρωθεί η εντολή τετραετίας που έχουμε από τους πολίτες».

ΣΟΪΜΠΛΕ: «Λάθος η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή»


Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αντικρούει το ενδεχόμενο εξόδου, έστω και πρόσκαιρα, μεμονωμένων, προβληματικών χωρών από το ευρώ καθώς αυτό θα σήμαινε την αρχή του τέλους για το κοινό νόμισμα.

Στην ερώτηση, εάν η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή είναι ταμπού, ο κ. Σόιμπλε απάντησε ότι δεν πρόκειται για ταμπού αλλά ότι το θεωρεί λάθος.

Ο κ. Σόιμπλε απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση αν υπολογίζει με αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας και παραπέμπει στην πρόσφατη εκτίμηση του ΔΝΤ και της ΕΚΤ που διαπίστωσαν εκ νέου ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί ότι το τέλος του κοινού νομίσματος θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη γερμανική οικονομία καθώς αυτό θα οδηγούσε σε ισχυρή ανατίμηση του γερμανικού νομίσματος με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση των εξαγωγών και κατά συνέπεια πολύ περισσότερους ανέργους και πολύ λιγότερα φορολογικά έσοδα.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Στο 1,9 η διαφορά ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.


Ραγδαία και μεγάλη η φθορά του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει η νέα δημοσκόπηση της ΜRB για την πρόθεση ψήφου, που δημοσιεύει η εφημερίδα Real News.

Ενώ το Δεκέμβριο η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν στις 4,1 μονάδες, σήμερα έχει πέσει στο 1,9.
Αναλυτικά:
ΠΑΣΟΚ: 23,2%
Ν.Δ.: 21,3%
ΚΚΕ: 9%
ΛΑΟΣ: 5,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 3%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 2,7%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 2,2%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2,2%
ΑΔΙΕΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ: 26,8%
Και τα δύο κόμματα μαζί συγκεντρώνουν το 44,5% ποσοστό χαμηλότερο του δικομματισμού από την εποχή της μεταπολίτευσης.

Στο ερώτημα περί καταλληλότητας πρωθυπουργού τέσσερις στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο κανένας.

Σε δημοσκόπηση για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, το 78% των πολιτών δηλώνουν ότι χειροτερεύει ενώ το 68% δηλώνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την οικονομία γεγονός που τροφοδοτεί την εθνική κατάθλιψη που αυτή τη στιγμή σύμφωνα με δημοσκόπηση φτάνει το 89,2%.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Πακέτο 13 μέτρων για το 2012


Η τρίτη επικαιροποίηση του μνημονίου περιλαμβάνει
πακέτο 13 μέτρων για το 2012, ύψους άνω των 5 δισ. ευρώ, με αυξήσεις ΦΠΑ δραματική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, μείωση των επιδομάτων ανεργίας κατά 500 εκατ. ευρώ και περαιτέρω μείωση κατά 800 εκατ. ευρώ των επιχορηγήσεων προς τις ΔΕΚΟ.

Ειδικότερα, τα μέτρα είναι:

1. Η μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, επιπλέον του κανόνα της μιας πρόσληψης για κάθε 5 αποχωρήσεις. Ο κανόνας εφαρμόζεται επίσης στο προσωπικό που μετατίθεται από τις δημόσιες επιχειρήσεις υπό αναδιάρθρωση σε φορείς του Δημοσίου.

Η μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα επιπλέον του κανόνα 1 προς 5, θα πρέπει να αποφέρει εξοικονόμηση τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ. Προκύπτουν ερωτηματικά, ωστόσο, καθώς δεν επαρκεί το «πάγωμα» των προσλήψεων για την εξοικονόμηση 600 εκατ. ευρώ. Ο όρος απολύσεις δεν αναφέρεται ξεκάθαρα και πιθανόν το ποσό θα εξευρεθεί από τις μειώσεις των μισθών, μέσω του νέου μισθολογίου.

2. Η εξίσωση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης, από τις 15 Οκτωβρίου 2011, με στόχο την απόδοση τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ το 2011 και 320 εκατ. ευρώ το 2012, εξαιρουμένων των ειδικών μέτρων για την προστασία των λιγότερο ευημερούντων στρωμάτων του πληθυσμού.

3. Καθιέρωση ειδικού φόρου κατανάλωσης για τα μη αλκοολούχα ποτά (αναψυκτικά), για ένα συνολικό ποσό τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ.

4. Συνέχιση της επέκτασης της βάσης του φόρου επί των ακινήτων, με αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, η οποία θα αποδώσει πρόσθετα έσοδα τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ. Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα γίνει τον προσεχή Ιούνιο.

5. Συνέχιση της αναδιοργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης («Καλλικράτης»), η οποία θα συνεισφέρει εξοικονόμηση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ προς μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης.

6. «Πάγωμα» στις ονομαστικές αυξήσεις των συντάξεων, που θα αποφέρει εξοικονόμηση τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ.

7. Συνέχιση της αύξησης της αποτελεσματικότητας των τεκμηρίων φορολόγησης των επιτηδευματιών, με στόχο την συγκέντρωση τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ επιπλέον.

8. Μείωση των τρεχουσών και των κεφαλαιακών επιδοτήσεων προς ΔΕΚΟ κατά τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσής τους.

9. Επιδόματα ανεργίας με εισοδηματικά κριτήρια, με στόχο την εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ.

10. Είσπραξη επιπλέον εσόδων από την αδειοδότηση τυχερών παιγνίων κατά τουλάχιστον 225 εκατ. ευρώ από την εφάπαξ πώληση αδειών και αύξηση της ετήσιας απόδοσης από δικαιώματα κατά 400 εκατ. ευρώ επιπλέον.

11. Περαιτέρω διεύρυνση της βάσης του ΦΠΑ, με στόχο την είσπραξη τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ επιπλέον. Αφορά σε μεταφορές αγαθών και υπηρεσιών από το χαμηλό συντελεστή.

12. Πλήρης εφαρμογή του «πράσινου» φόρου και αύξηση της ετήσιας απόδοσής του κατά τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ.

13. Αύξηση της είσπραξης του ειδικού τέλους στα αυθαίρετα κτίσματα κατά 100 εκατ. ευρώ επιπλέον.