Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ετήσιος χορός το Σάββατo 29 Ιανουαρίου στο Ξενοδοχείο "Novotel"


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό μας που θα γίνει το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 21:00, στο ξενοδοχείο «Novotel»,Βιχ. Βόδα 2 και Λιοσίων, Αθήνα.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Δημήτρης Κάτσανος Δημήτρης Τάγκας
Τηλ.:6937426581 Τηλ.:6945150848

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ "ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ" ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας και Ηπειρώτικο γλέντι την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στο Α΄ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 και από ώρα 10:30 π.μ. ο Σύλλογός μας θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Α΄ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, οδός Αλεξουπόλεως 27.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι με Ηπειρώτικα τραγούδια.
Θα προσφερθούν ποτά και μεζέδες.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Νέα μισθολογικά δεδομένα για υπαλλήλους που έχουν μεταταχθεί


Ο υφυπουργός Οικονομικών, κ.Φίλιππος Σαχινίδης, με εγκύκλιο του επισημαίνει, ότι όσοι υπάλληλοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας από 1-1-2011 και εφεξής από υπηρεσίες του δημόσιου τομέα σε άλλες υπηρεσίες του ίδιου τομέα θα λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών της θέσης στην οποία μετατάσσονται ή μεταφέρονται.
Ομοίως, όσοι υπάλληλοι έχουν μεταταχθεί ή μεταφερθεί με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, από και προς υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2010 έως και 31-12-2010 και έχουν διατηρήσει, σύμφωνα με ισχύουσες ειδικές διατάξεις προσωπική διαφορά, από 1-1-2011 η διαφορά αυτή καταργείται και καταβάλλονται πλέον στους υπαλλήλους αυτούς μόνο οι αποδοχές της θέσης στην οποία μετατάχθηκαν ή μεταφέρθηκαν.

Η προσωπική διαφορά που καταβλήθηκε το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα εμπίπτει στις μειώσεις του 12% και 8% από 1-1-2010 και από 1-6-2010 αντίστοιχα.
Ακόμη, προβλέπεται πως όσοι υπάλληλοι έχουν μεταταχθεί ή μεταφερθεί με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, από και προς υπηρεσίες του δημοσίου τομέα πριν την 1-1-2010 και έχουν διατηρήσει, σύμφωνα με ισχύουσες ειδικές διατάξεις προσωπική διαφορά, εξακολουθούν να δικαιούνται τη διαφορά αυτή με τους όρους και τις προϋποθέσεις των διατάξεων που προβλέπουν τη διατήρησή της, μειωμένη κατά 12% και 8% από 1-1-2010 και από 1-6-2010 αντίστοιχα.
Προβλέπεται, τέλος, ότι κάθε γενική ή ειδική διάταξη, που προβλέπει διατήρηση προσωπικής διαφοράς σε μετατάξεις ή μεταφορές υπαλλήλων από και προς υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, δεν έχουν ισχύ για τις μετατάξεις ή μεταφορές που γίνονται από 1-1-2010 και εφεξής.

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους


Οι υπηρεσίες υγείας βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τη γρίπη Η1Ν1, καθώς έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και έχουν καταγραφεί 37 σοβαρά κρούσματα, που έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
«Η εικόνα αυτή είναι αναμενόμενη για την εποχική γρίπη και το υπουργείο, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ), παρακολουθεί την εξέλιξή της», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με τα δεδομένα από το τμήμα επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. η Ελλάδα έχει εισέλθει στην αναμενόμενη εποχική δραστηριότητα της γρίπης.
Ως κύρια μέτρα δημόσιας υγείας, για την αντιμετώπιση της εποχικής έξαρσης της γρίπης, συστήνονται τα εξής:
Η τήρηση των μέτρων αναπνευστικής υγιεινής και υγιεινής των χεριών.
Η σωστή χρήση των φαρμάκων κατά της γρίπης, όταν υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, η οποία πρέπει να ξεκινά όσο το δυνατόν συντομότερα, με απλή ιατρική συνταγή και χωρίς να αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Η συνέχιση του εμβολιασμού έναντι της γρίπης των ευπαθών ομάδων, καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς και ιδιαιτέρως του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με κύριο στόχο την προστασία των ασθενών τους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ποια Δημοτικά και Γυμνάσια συγχωνεύονται στην Ήπειρο


Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου.
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Ιωαννίνων
1. Προτείνεται συγχώνευση του 1/Θ Δημοτικού Σχολείου Κόντσικας (5 μαθητές) με το 1ο 3/Θ Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων (με 29 μαθητές) που απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα.
2. Συγχώνευση του 1/Θ Δημοτικού Σχολείου Πωγωνιανής (6 μαθητές) με το 2/Θ Δημοτικό Σχολείο Δελβινακίου (21 μαθητές) που απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα.
3.Συγχώνευση του 1/Θ Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής (10 μαθητές) με το 5/Θ Δημοτικό Σχολείο Λογγάδων (51 μαθητές) που απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα.
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Ιωαννίνων
1. Προτείνεται συγχώνευση του Γυμνάσιου Λογγάδων (24 μαθητές) με το Γυμνάσιο Κουστελιού (108 μαθητές) που απέχει περίπου 8 χιλιόμετρα.
2.Συγχώνευση του Γυμνασίου Παναγιάς (15 μαθητές) με το Γυμνάσιο Φιλιππιάδας (200 μαθητές) που απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα.
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Άρτας
1. Προτείνεται συγχώνευση του Γυμνασίου Αστροχωρίου (15 μαθητές) με το Γυμνάσιο Άνω Καλεντίνης (35 μαθητές) που απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Συνάντηση με περιφερειάρχες για το ΕΣΠΑ


Με στόχο το σχεδιασμό της νέας περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα συναντηθεί σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, με τους 13 περιφερειάρχες προκειμένου να εξετάσουν από κοινού τις αναπτυξιακές δράσεις του 2011 και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εφαρμογή του Μηχανισμού Στήριξης και η ανοιχτή συζήτηση για τους αναπτυξιακούς στόχους των Περιφερειών της χώρας για το 2011.

Ταυτόχρονα οι περιφερειακοί άρχοντες θα θέσουν τα έργα και τις επενδύσεις που αποτελούν τις κατά τόπους αναπτυξιακές τους προτεραιότητες.

ΙΚΑ – ΟΑΕΕ: Σήμα κινδύνου για απώλειες 1,3 δισ. ευρώ


Η αύξηση της ανεργίας, η μείωση των μισθών και τα λουκέτα των επιχειρήσεων, αποτελούν «Βόμβα» για τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι απώλειες για το ασφαλιστικό σύστημα αναμένεται να φτάσουν στο τέλος του έτους το 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ 400 εκατομμύρια ευρώ θα είναι η επιβάρυνση του ΟΑΕΔ.
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:
Σε περίπτωση που υπάρξει μία μεσοσταθμική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 3% με 4% τη φετινή χρονιά, οι απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι 500 εκατομμύρια ευρώ.

Η αύξηση του αριθμού των ανέργων κατά 100.000 άτομα μέσα στο 2011 θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση του ασφαλιστικού συστήματος και του ΟΑΕΔ κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρεται πως το «τίμημα» για το ΙΚΑ από την απώλεια των εισφορών εκτιμάται πως θα είναι 600 εκατομμύρια ευρώ.

ΕΦΟΡΙΑ: Τι να προσέξουν στο Ε9 οι φορολογούμενοι


Αντιμέτωποι με τους «γρίφους» της δήλωσης στοιχείων ακινήτων το γνωστό έντυπο Ε9 βρίσκονται οι φορολογούμενοι που το 2010 απέκτησαν ή μεταβίβασαν ακίνητα ή μεταβλήθηκε η οικογενειακή τους κατάσταση.
Το έντυπο Ε9 υπολογίζεται ότι θα υποβάλουν φέτος περισσότεροι από 500.000 φορολογούμενοι, ενώ σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών το Ε9 θα αποκτήσει μόνο ηλεκτρονική μορφή.
Πρόθεση είναι η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή να ισχύσει ακόμη και από φέτος, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία εκκαθάρισης των δηλώσεων ακινήτων και να πληρωθεί ταχύτερα ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση του εντύπου Ε9 θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς λάθη και παραλείψεις μπορεί να ανεβάσουν το «λογαριασμό» του φόρου ακίνητης περιουσίας.

Το Ε9 θα υποβληθεί και φέτος, ανεξάρτητα από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
Ειδικότερα:
1. Υποχρέωση να υποβάλουν φέτος το Ε9 έχουν:
Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που εντός του 2010 απέκτησαν εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε ακίνητα.
Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που εντός του 2010 είχαν οποιαδήποτε μεταβολή στα ακίνητά τους, τα οποία είχαν δηλωθεί στο έντυπο Ε9 τα προηγούμενα έτη.
Οι φορολογούμενοι που στις δηλώσεις Ε9 (ετών 2005 έως 2010) συμπεριέλαβαν σύζυγο ή λοιπά προστατευόμενα μέλη, εφόσον έχουν επέλθει εντός του έτους 2010 μεταβολές στην οικογενειακή τους κατάσταση, όπως αυτή έχει απεικονισθεί στις δηλώσεις Ε9 των προηγούμενων ετών, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση.
Οι μεταβολές στην οικογενειακή κατάσταση που πρέπει να δηλωθούν είναι ο γάμος, εφόσον η σύζυγος έχει ακίνητο, η διάσταση, το διαζύγιο, η παύση χαρακτηρισμού των τέκνων ως προστατευομένων μελών ή ο θάνατος.
Οικοπεδούχοι και εργολάβοι, στις ακόλουθες περιπτώσεις:
α)Κάθε εργολάβος για τα ακίνητα που συμφωνήθηκε να μεταβιβαστούν σ’ αυτόν από τον οικοπεδούχο αλλά δεν έχουν μεταβιβαστεί είτε σ’ αυτόν είτε σε τρίτα πρόσωπα, εφόσον έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τριών ετών από την έκδοση της αρχικής οικοδομικής άδειας ή εφόσον τα ακίνητα έχουν εκμισθωθεί ή με οποιονδήποτε τρόπο έχουν χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο τον εργολάβο εντός των τριών αυτών ετών.
β)Κάθε οικοπεδούχος, επί του οικοπέδου του οποίου ανεγείρονται κτίσματα από εργολάβο, για να διαγράψει τα ακίνητα που συμφωνήθηκε να μεταβιβαστούν και δεν έχουν μεταβιβαστεί στον εργολάβο ή σε τρίτα πρόσωπα, εφόσον έχουν παρέλθει τρία έτη από την έκδοση της αρχικής οικοδομικής άδειας ή τα ακίνητα έχουν χρησιμοποιηθεί ή έχουν εκμισθωθεί από τον εργολάβο μέσα στα τρία έτη.
2.Νέο ακίνητο. Για να δηλώσετε νέο ακίνητο που αποκτήσατε το 2010, ως αύξων αριθμός του νέου ακινήτου, θα αναγραφεί ο επόμενος αριθμός που ακολουθεί τον τελευταίο αύξοντα αριθμό της τελευταίας δήλωσης Ε9. Προσοχή: Κατά την εισαγωγή νέου ακινήτου ή εμπράγματου δικαιώματος δεν συμπληρώνεται η στήλη του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου (Α.Τ.ΑΚ.), παρά μόνο η στήλη του αύξοντα αριθμού. Στη στήλη 24 του πίνακα 1 ή στη στήλη 22 του πίνακα 2 (κωδικός μεταβολής) πρέπει να αναγραφεί ο κωδικός αριθμός 1 (δήλωση νέου ακινήτου).
3.Διαγραφή ακινήτου. Στο εσωτερικό του Ε9 αναγράφονται όλα τα στοιχεία του ακινήτου που διαγράφεται. Προσοχή: Κατά τη διαγραφή του ακινήτου αναγράφεται υποχρεωτικά ο Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου (Α.Τ.ΑΚ.) και όχι ο αύξων αριθμός. Τον Α.Τ.ΑΚ. ο υπόχρεος πρέπει να τον αντιγράψει από το εκκαθαριστικό σημείωμα του Ε.Τ.ΑΚ. έτους 2008. Εάν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό Ε.Τ.ΑΚ. έτους 2009 και ο Α.Τ.ΑΚ. σε αυτό είναι διαφορετικός από τον αντίστοιχο του 2008, πρέπει να αντιγραφεί από το εκκαθαριστικό του 2009. Στη στήλη 24 του πίνακα 1 ή στη στήλη 22 του πίνακα 2 (κωδικός μεταβολής) πρέπει να αναγραφεί ο κωδικός Αριθμός 3 (διαγραφή ακινήτου).
4.Μεταβολή στοιχείων ακινήτων. Στο εσωτερικό του εντύπου αναγράφονται όλα τα στοιχεία του ακινήτου που μεταβάλλεται. Κατά τη μεταβολή του ακινήτου υποχρεωτικά αναγράφεται ο Α.Τ.ΑΚ. και όχι ο αύξων αριθμός. Τον Α.Τ.ΑΚ. ο υπόχρεος τον μεταφέρει από το εκκαθαριστικό σημείωμα του Ε.Τ.ΑΚ. έτους 2008 ή εάν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό Ε.Τ.ΑΚ. έτους 2009 και ο Α.Τ.ΑΚ. σε αυτό είναι διαφορετικός από τον αντίστοιχο του 2008, τον μεταφέρει από το εκκαθαριστικό του 2009. Στη στήλη 24 του πίνακα 1 ή 22 του πίνακα 2 (κωδικός μεταβολής) θα αναγραφεί ο κωδ. αριθμός 2 (μεταβολή ακινήτου).
5.Στο έντυπο Ε9 έτους 2011 δηλώνεται οποιαδήποτε μεταβολή στοιχείων ακινήτων ή διαγραφή ακινήτων πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά εντός του έτους 2010.

ΑΔΕΔΥ: Επαφές για το εφάπαξ συνταξιούχων του Δημοσίου


Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ είχαν συνάντηση σήμερα το πρωί, στο υπουργείο, με αντικείμενο την σημερινή κατάσταση στην καταβολή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται και τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ζήτησε να δανειοδοτηθεί το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για να κλείσει άμεσα η «τρύπα» στα οικονομικά του (σήμερα εκτιμάται στο 1,6 δισ. ευρώ) και να ξεκινήσει η καταβολή των περίπου 35.000 εφάπαξ σε υπαλλήλους που ήδη έχουν βγει στη σύνταξη.

Παράλληλα επαναβεβαίωσε την πλήρη αντίθεσή του σε σχέδια μείωσης του ποσού του εφάπαξ, ή της επιβολής εισφοράς στους εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου.
Ζήτησε επίσης υποχρεωτική ασφάλιση για όσους απασχολούνται στο Δημόσιο με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, αλλά και θεσμοθέτηση εισφοράς της τάξης του 2% σε κάθε λογαριασμό του Δημοσίου, υπέρ των Ταμείων, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση στα οικονομικά τους.
Ο κ.Παπακωνσταντίνου δεν ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις αλλά υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τις προτάσεις των συνδικαλιστών.

ΕΝΩΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΙΩΤΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ "Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ": Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση


Στις 23 Ιανουαρίου 2011 (10:00 το πρωί) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Βασιλικιωτών Πωγωνίου Ηπείρου "Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ" η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της με θέματα:
1. Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του έτους 2010.
2. Ενημέρωση και συζήτηση επί θεμάτων που αφορούν στο χωριό και στην Ένωση.
3.Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Ακολούθησε μικρή δεξίωση με παραδοσιακές πίτες, μεζέδες, ποτά και αναψυκτικά.

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: Νέα τριήμερη απεργία


Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 26, Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, τα φαρμακεία της χώρας καθώς οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενιαία ενίσχυση μέσω internet


Ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο ΕΛΓΑ ανακοίνωσαν ότι από 24.1.2011 άρχισε η λειτουργία της διαδικτυακής υπηρεσίας υποβολής της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης 2011 και δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής ΕΛΓΑ 2011 χωρίς μεταβολές στοιχείων σε σχέση με την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης του προηγούμενου έτους 2010.
Σύντομα η εφαρμογή θα επεκταθεί για να επιτρέπει την διαδικτυακή υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης και δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής ΕΛΓΑ 2011 με μεταβολές αλφαριθμητικών στοιχείων σε σχέση με την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης προηγούμενου έτους 2010. Θα υπάρξει σύντομα νέα ανακοίνωση μόλις θα είναι δυνατή και η υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης 2011 με μεταβολή αλφαριθμητικών στοιχείων.

Για την υποβολή της αίτησης σας χωρίς μεταβολές:

- Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opekepe.gr/ από οποιαδήποτε σημείο έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

- Ακολουθήστε τις απλές οδηγίες και υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας και ακολούθως εκτυπώστε την σε δύο αντίγραφα.

- Καταθέστε υπογεγραμμένα εντός 15 ημερών τα αντίγραφα της αίτησής σας σε οποιοδήποτε γραφείο του ΟΠΕΚΕΠΕ ή του ΕΛΓΑ για επικύρωση και ολοκλήρωση της διαδικασίας.

- Η μη έντυπη κατάθεση και έγκαιρη επικύρωση της αίτησης οδηγεί σε ακύρωση αυτής και απαιτεί την εκ νέου υποβολής της.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: : Δεν σας εμπιστευόμαστε


Επίθεση στον πρωθυπουργό ότι ασκεί την εξωτερική πολιτική της χώρας προς όφελος του κεφαλαίου και με "παρενέργειες" τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα σύνορα, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η ΓΓ του ΚΚΕ.
«Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη. Όχι γιατί είστε προδότες. Αλλά γιατί ό,τι κάνετε είναι για να εξασφαλίσετε την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων κι από κει και πέρα αδιαφορείτε για τις παρενέργειες, ή καλύπτετε αυτή την πολιτική κάτω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο του νέου πατριωτισμού», ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε πως όταν ο πρωθυπουργός μιλά για πολυμερή και πολυδιάστατη πολιτική εννοεί τις εμπορικές συμφωνίες, που θέλει να κάνει με την Τουρκία, την Κίνα, τις Ινδίες, τις ΗΠΑ, με χώρες της ΕΕ, την Βραζιλία προκειμένου να εξασφαλίσει μερίδιο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που δρουν στην Ελλάδα.
Αυτός είναι δικός σας «σύγχρονος πατριωτισμός», είπε και πρόσθεσε: «Δεν σας κατηγορούμε για προδοσία και υποτέλεια, κάνετε αυτό που επιβάλλει το πρόγραμμά σας και τα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετείτε, ανεξαρτήτως προσωπικής ιδιοτέλειας. Δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς, αλλά έχει παρενέργειες αυτό που κάνετε. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και τα σύνορα».

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Φοροδιαφυγή και κλειστά επαγγέλματα


Η πάταξη της φοροδιαφυγής, η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων καθώς και τα νομοσχέδια για τα τυχερά παιχνίδια και την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας, βρίσκονται στην ατζέντα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.
Στη συνεδρίαση θα τεθούν επίσης προς συζήτηση άλλα δυο νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών, αυτό για τη« ρύθμιση της αγοράς παιγνίων», καθώς και το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που αφορά την Αρχή των Δημοσίων Συμβάσεων.

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Οι συγχωνεύσεις θα γίνουν με παιδαγωγικά κριτήρια»


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι τα κριτήρια των συγχωνεύσεων και των συνενώσεων σχολείων θα είναι αποκλειστικά παιδαγωγικά.

Αναφερόμενη σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υποβάθμιση του σχολικού αθλητισμού, είπε ότι τα πρωταθλήματα ανεστάλησαν για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς ο σχολικός αθλητισμός πρέπει να επαναπροσδιοριστεί συνολικά. «Μόλις επιτευχθεί αυτό» τόνισε «τα πρωταθλήματα θα συνεχίσουν κανονικά με το σκεπτικό ότι ο σχολικός αθλητισμός υπάρχει για να αθλούνται τα παιδιά, γιατί τους αρέσει να αθλούνται».

Επίσης, σχετικά με την αναστάτωση που παρατηρήθηκε σε ορισμένα Τεχνολογικά Ιδρύματα, που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω οικονομικών προβλημάτων, η υπουργός είπε ότι δόθηκε οικονομική ενίσχυση και η λειτουργία των συγκεκριμένων Τ.Ε.Ι. συνεχίζεται κανονικά.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, στους Δήμους Πωγωνίου και Τζουμέρκων


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θανάσης Οικονόμου κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για το θέμα της λειτουργίας των ΕΛΤΑ στους Δήμους Πωγωνίου και Τζουμέρκων.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο της Ερώτησης «την ώρα που εντείνονται οι πληροφορίες για αναστολή λειτουργίας και κλείσιμο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε τέσσερα χωριά (Δολιανά, Κεφαλόβρυσο, Δελβινάκι, Καλέντζι) το Υπουργείο καλείται να απαντήσει αν είναι πράγματι στις προθέσεις του κλείσιμο των συγκεκριμένων υποκαταστημάτων στις εν’ λόγω περιοχές ή και σε άλλες, ποιες αναγκαιότητες εξυπηρετεί μια τέτοια επιλογή και κατά πόσον έχει προκύψει από μελέτη και συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες».Όπως αναφέρει ο βουλευτής «τα καταστήματα αυτά εξυπηρετούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και αποτελούν για τις τοπικές κοινωνίες ένα σημαντικό μέσο εξυπηρέτησης των αναγκών τους, στην επικοινωνία και την οικονομία καθώς επίσης και στην καθημερινότητα όλων».
Άρα, καταλήγει στο σκεπτικό του ο Θανάσης Οικονόμου «το ενδεχόμενο κλεισίματος μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρει».
Τέλος, ζητά από το Υπουργείο να παρουσιάσει μία πρόταση που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων, των επαγγελματιών και των τοπικών κοινωνιών συνολικά στις παραμεθόριες περιοχές του Πωγωνίου και των Κατσαναχωρίων στην περίπτωση που όντως προχωρήσει στο κλείσιμο των καταστημάτων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ «Άπειρος Γαία»: Ετήσιος χορός το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αρχοντικό Gallery», στη Νέα Ιωνία


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Ιωνίας Αττικής «Άπειρος Γαία» ανακοινώνει:
« Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας «Άπειρος Γαία», σας καλεί να διασκεδάσετε και να χορέψετε μαζί του, το βράδυ Σαββάτου, 29 Ιανουαρίου 2011, και ώρα 21.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αρχοντικό Gallery», οδός Λεωφ. Καποδιστρίου 106 & Ελευθερίας, Νέα Ιωνία (πλησίον αρτοποιείο Βενέτη), τηλ. 210.2753334.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ηπειρώτικα, δημοτικά (παραδοσιακά), νησιώτικα, λαϊκά, κλπ.
Τιμή πρόσκλησης: 25 Ευρώ.
Για πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:
210.2776227,
6937.432395,
210.2716859,
6946410409.
Σας ευχόμαστε μία αξέχαστη βραδιά. »

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Επιβεβαιώνει το Βερολίνο για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους


H γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν σχέδια για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Φαίνεται πως είναι αλήθεια, ότι υπάρχουν τέτοιες προτάσεις, καθώς τις διαβάζουμε και κυκλοφορούν στην Ευρώπη» είπε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο.

Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει έλλειψη συγκεκριμένων προτάσεων αλλά υπάρχει ανάγκη μιας συνολικής στρατηγικής». Και στη διαμόρφωση αυτής της στρατηγικής «η γερμανική κυβέρνηση θα συμβάλει με τις δικές της δυνάμεις», είπε ο κ. Ζάιμπερτ.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Οι επιλογές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας οδήγησαν σε απώλεια κυριαρχίας»


Επανεκκίνηση στην εξωτερική μας πολιτική ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παρακολουθεί αμήχανα τις εξελίξεις αλλά και ότι επιδίδεται σε «προσωπική διπλωματία».
«Θα διαφωνήσω με τον κ. Σαμαρά, δεν πρόκειται για μυστική ή κρυφή διπλωματία.

Πρόκειται για κάτι χειρότερο. Πρόκειται για προσωπική διπλωματία. Για διπλωματία των προσωπικών επαφών, των ταξιδιών και των κατ ιδίαν κλειστών συνομιλιών.

Πρόκειται για προσωπική πολιτική με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται μία τέτοια πολιτική», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενος στο Γιώργο Παπανδρέου υποστήριξε ότι «μιλάτε για μειωμένη εθνική κυριαρχία, προκειμένου να τρομοκρατήσετε τον ελληνικό λαό, κάθε φορά που μία νέα δέσμη απαράδεκτων και επώδυνων μέτρων έρχεται να ανατρέψει τις ζωές, τις κατακτήσεις δεκαετιών, των Ελλήνων εργαζόμενων».

Και πρόσθεσε: «Οι πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ, τόσο στα θέματα της οικονομίας όσο όμως και της εξωτερικής πολιτικής, είναι αυτές που μας οδήγησαν σε απώλεια της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας».

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η υπόθεση της Siemens θα φτάσει μέχρι το τέλος


«Προχωράμε με θάρρος και τόλμη όσο καμία άλλη κυβέρνηση» τόνισε για την υπόθεση Siemens ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση κάθε πρόσφορο μέσο για την αποκάλυψη της αλήθειας και την αποκατάσταση κάθε τυχόν ζημιάς του Δημοσίου.

Παράλληλα απαντώντας στον κ. Αντώνη Σαμαρά και στην πρότασή του για αναδρομικό έλεγχο των πόθεν έσχες, στη δευτερολογία του ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ανέφερει ότι «παραβιάζετε ανοιχτές πόρτες» παραπέμποντας στις αποφάσεις και στις πρωτοβουλίες του υπουργού Εσωτερικών.