Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Μειώσεις τιμών σε 661 προϊόντα μέχρι 38% - και συνεταιριστικά προϊόντα στη λίστα


Mειώσεις τιμών σε ποσοστό από 0,71% έως 37,9% σε 661 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, έχουν ξεκινήσει στην αγορά αρκετές εταιρίες αλλά και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των μειώσεων των τιμών θα φανεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2011, όπως προέκυψε από τις επαφές που είχε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χρυσοχοΐδης με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων.
Ο υπουργός συναντήθηκε σήμερα το πρωί με 40 επιχειρηματίες του κλάδου τροφίμων και άλλων προϊόντων ευρείας κατανάλωσης στους οποίους και απεύθυνε κάλεσμα "κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης για μειώσεις τιμών".
Πιο αναλυτικά στην προσπάθεια συμμετέχουν 31 εταιρίες παραγωγής και προμηθευτικές επιχειρήσεις με μειώσεις τιμών σε 468 κωδικούς επώνυμων προϊόντων.
Αυτές είναι οι: 3ΑΛΦΑ, 3 Ε, MISKO, BOLTON HELLAS, CHIPITA, COLGATE PALMOLIVE, CRETA FARM, ELBISCO, FRIESLAND CAMPINA, KRAFT FOODS, NESTLE, OPTIMA, PEPSICO-HBH, PROCTER & GAMBLE, SCA, UNILEVER, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑ, ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ, ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, ΚΙΚΙΖΑΣ ΜΕΛΙΣΣΑ, ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΕΓΑΣ ΓΥΡΟΣ, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΝΙΚΑΣ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΠΙΝΔΟΣ, ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ-ΑGRINO, ΥΦΑΝΤΗΣ, ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ.

ΔΝΤ: Την Παρασκευή η έγκριση της τρίτης δόσης


Την Παρασκευή συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να εγκρίνει την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το επικαιροποιημένο μνημόνιο.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ: Να γίνει γραφείο αποκατάστασης πληγέντων


Ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, κ. Βαγγέλης Αργύρης με επιστολή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννη Ραγκούση και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη και προς τους Υφυπουργούς Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη και Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλη Όθωνα, προτείνει να γίνει γραφείο Αποκατάστασης πληγέντων στα Γιάννενα.
Το αναλυτικό κείμενο της επιστολής.
Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,
Όπως γνωρίζετε τους τελευταίους μήνες ο Νομός Ιωαννίνων έχει πληγεί από έντονα και συνεχόμενα καιρικά φαινόμενα.
Οι συνθήκες αυτές έχουν δημιουργήσει πολλά και σημαντικά προβλήματα και έχουν
επιφέρει σημαντικές καταστροφές σε πολλές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων αλλά και του γειτονικού Νομού Θεσπρωτίας, τόσο σε ιδιωτικές περιουσίες και καλλιέργειες όσο και σε δημόσια κτίρια και υποδομές.
Πρόσφατα ο Υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννης Μαγκριώτης, επισκέφτηκε την περιοχή και διαπίστωσε το μέγεθος του προβλήματος.
Επίσης υπάρχουν κάποιες ανακοινώσεις άμεσων ενισχύσεων από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όμως , είναι απαραίτητο να υπάρξουν συντονισμένες παρεμβάσεις και δράσεις τόσο για την άμεση απάλυνση των πληγέντων και την αποκατάσταση της ομαλής ζωής των περιοχών που έχουν πληγεί,, όσο και για τη δημιουργία όλων των απαιτούμενων ενεργειών και υποδομών που θα καταστήσουν απαγορευτική την επανάληψη παρόμοιων καταστάσεων.
Δυστυχώς, το γεγονός ότι το Διοικητικό μοντέλο του Κράτους βρίσκεται σε φάση μετάβασης στη νέα εποχή που δημιουργήθηκε με τον «Καλλικράτη», έχει δημιουργήσει ένα κενό ευθύνης και συντονισμού καθώς οι τοπικοί παράγοντες δηλώνουν αναρμόδιοι και η ευρύτητα των θεμάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν απαιτεί συντονισμό σειράς υπηρεσιών.
Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι άμεσα πρέπει να συσταθεί, με ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών, στην περιοχή Γραφείο Αποκατάστασης πληγέντων το οποίο θα αναλάβει το συντονισμό όλων των απαιτούμενων ενεργειών και υπηρεσιών και θα διαμορφώσει ένα αναλυτικό σχέδιο για τις ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή και τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν.
Εάν δεν υπάρξει ενιαίο κέντρο συντονισμού των απαιτούμενων ενεργειών, διατρέχουμε τον κίνδυνο να διαιωνίζονται τα προβλήματα και οι όποιες ενισχύσεις δίνονται να χάνονται στο «λαβύρινθο των αναρμόδιων» και να οδηγούνται σε σπασμωδικές ενέργειες κενές περιεχομένου.
Εκτιμώ ότι άμεσα θα προχωρήσετε στη σύσταση του Γραφείου Αποκατάστασης και θα υπάρξει συντονισμένος και ενιαίος βηματισμός που θα λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε βάθος χρόνου και με στόχο την καλύτερη αμεσότερη και δίκαιη εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΒΑΪΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ: Προβλήματα στα Κέντρα Υγείας του Νομού Ιωαννίνων


Ο Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Βαΐτσης Αποστολάτος σε ερώτησή του την οποία κατέθεσε στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισημάνει τα προβλήματα στα Κέντρα Υγείας του Νομού Ιωαννίνων τα οποία λειτουργούν με σημαντικές ελλείψεις, γεγονός που δεν επιτρέπει να ανταποκριθούν στον ρόλο τους. Να παρέχουν δηλαδή ικανοποιητικές υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της υπαίθρου, των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών.
Ο κ. Αποστολάτος ρωτά τον υπουργό για τις άμεσες ενέργειές του ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους καθόσον εξυπηρετούν μεγάλες ορεινές και δύσβατες περιοχές.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Να εξετάσει η Κυβέρνηση εναλλακτικές λύσεις δανειοδότησης της χώρας μας


Ο Βουλευτής της ΝΔ του Νομού Ιωαννίνων κ. Σταύρος Καλογιάννης, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις δανειοδότησης της χώρας (αρ.πρωτ.:7897/16.12.2010).
Ειδικότερα, στην ερώτησή του αναφέρει:
Η Κυβέρνηση θριαμβολογεί για την επικείμενη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από την τρόικα, από πέντε σε έντεκα χρόνια, αλλά με υψηλό τίμημα, καθώς το επιτόκιο αυξάνεται σε 5,8% από 4% που ίσχυε μέχρι τώρα. Σημειώνεται ότι η επιμήκυνση προέρχεται για λόγους ευθυγράμμισης με το χρόνο που δόθηκε στην Ιρλανδία.
Η επιμήκυνση μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις, όπως πολύ ορθά τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Η επιμήκυνση όμως δείχνει ότι η Κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε τους όρους του Μνημονίου, γνωρίζοντας εξ' αρχής ότι ήταν αδύνατον να υλοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, σε μία εποχή που η κρίση πλήττει όλο και περισσότερες χώρες. Βέβαια η περίπτωση της Ελλάδας είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη της Ιρλανδίας καθώς το χρέος της είναι δημόσιο και ουσιαστικά προς ευρωπαϊκές τράπεζες ενώ της Ιρλανδίας το χρέος είναι ιδιωτικό και προέρχεται κατ' εξοχήν από αμερικανικές τράπεζες. Δηλαδή η Ιρλανδία είχε τραπεζική κρίση που έγινε δημοσιονομική.
Ο Κινέζος Πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα προσφέρθηκε να χορηγήσει δάνεια στη χώρα μας, με χαμηλότερα επιτόκια προκειμένου να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, ενώ έπλεξε το εγκώμιο της ελληνικής ναυτιλίας για τη βοήθειά της σε δύσκολες στιγμές. Παρόμοιες δυνατότητες δανειοδότησης δίνονται και από άλλες αναδυόμενες χώρες. Τονίζεται ότι ο Υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας επισκέφθηκε πρόσφατα την Βραζιλία και εν συνεχεία την Κίνα για έκδοση ομολόγων. Παρ' όλα αυτά η σημερινή Κυβέρνηση παραμένει προσκολλημένη στις αμερικάνικες αγορές και σε ξεπερασμένες λύσεις, επιβάλλοντας συνεχώς νέους φόρους, προβαίνοντας σε συνεχείς οριζόντιες περικοπές, αγνοώντας κάθε αναπτυξιακό μέτρο.
Ο κ. Καλογιάννης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:
1.Εάν προτίθεται η Κυβέρνηση να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις και από άλλες χώρες προκειμένου να δανειοδοτηθεί η χώρα μας;
2.Εάν έχει δανείσει η Κίνα τη χώρα μας στο παρελθόν και εάν ναι, πότε, με ποιους όρους και ποια ποσά;

ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ: Συνεχίζουν την απεργία πείνας


Οι 35 μετανάστες από τη Σενεγάλη και το Πακιστάν παρά το χιόνι και το τσουχτερό κρύο, που όσο πάει και γίνεται εντονότερο, συνεχίζουν την απεργία πείνας που ξεκίνησαν από την περασμένη Παρασκευή.
Βρίσκονται έξω από τα σκαλιά της Νομαρχίας Ιωαννίνων ζητώντας τα χρήματα που τους οφείλονται από τη δουλειά που έκαναν σε θερμοκήπια στο Καλπάκι.
Ο ιδιοκτήτης των θερμοκηπίων ύστερα από αρκετά μεγάλο διάστημα που είχε εξαφανιστεί επικοινώνησε με έναν απ' αυτούς και ζήτησε να βρεθεί συμβιβαστική λύση.
Μια λύση που πρέπει να έρθει σύντομα, τόσο γιατί ο οργανισμός πολλών μεταναστών έχει εξαντληθεί από την ασιτία, όσο και επειδή η παραμονή τους έξω από τη Νομαρχία είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστον, ύστερα μάλιστα και από τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες


Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Ηπείρου παρά την έντονη χιονόπτωση τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/12/10).
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΣΕ δούλευαν από τις πρώτες πρωινές ώρες με τα αποχιονιστικά μηχανήματα στους δρόμους προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα και να διατηρηθεί το δίκτυο ανοιχτό.
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα σε τηλεφωνική επικοινωνία τα ξημερώματα της Πέμπτης, με το Δ/ντη της ΔΕΣΕ, Κώστα Μπίστα, αναγνώρισε την προσπάθεια που καταβάλλεται από τους εργαζόμενους παρά τις αντίξοες συνθήκες και του ζήτησε να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για να διασφαλισθεί η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών.
Μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν στην Ε. Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών στην περιοχή της Κανέτας από βαρέα οχήματα (φορτηγά, λεωφορεία) που δεν ήταν εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες αντιμετωπίσθηκαν άμεσα και με τη συμβολή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από πιθανή επιδείνωση του καιρού.
Ωστόσο, συνιστάται στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να έχουν στα αυτοκίνητά τους αλυσίδες.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ: Τα νέα μονομελή Τοπικά Συμβούλια


Μετά την επικύρωση από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, των τελικών αποτελεσμάτων των Δημοτικών εκλογών για όλους τους Συνδυασμούς, καθώς επίσης και των σταυρών προτίμησης των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, τα μονομελή Τοπικά Συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Πωγωνιανής, του Δήμου Πωγωνίου, για την δημοτική περίοδο από 1η Ιανουαρίου 2011 έως 31η Αυγούστου 2014, είναι τα ακόλουθα:

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΟΛΟΥ
1.ΔΑΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΡΥΜΑΔΩΝ
1.ΜΗΛΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΥΡΟΣΚΙΑΔΙΟΥ
1.ΣΤΡΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ)

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΒΔΑΝΗΣ: Τα νέα μονομελή Τοπικά Συμβούλια


Μετά την επικύρωση από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, των τελικών αποτελεσμάτων των Δημοτικών εκλογών για όλους τους Συνδυασμούς, καθώς επίσης και των σταυρών προτίμησης των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, τα μονομελή Τοπικά Συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Λάβδανης, του Δήμου Πωγωνίου, για την δημοτική περίοδο από 1η Ιανουαρίου 2011 έως 31η Αυγούστου 2014, είναι τα ακόλουθα:

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΚΟΡΙΟΥ
1.ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΒΔΑΝΗΣ
1.ΝΤΑΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ: Τα νέα μονομελή Τοπικά Συμβούλια


Μετά την επικύρωση από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, των τελικών αποτελεσμάτων των Δημοτικών εκλογών για όλους τους Συνδυασμούς, καθώς επίσης και των σταυρών προτίμησης των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, τα μονομελή Τοπικά Συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Καλπακίου, του Δήμου Πωγωνίου, για την δημοτική περίοδο από 1η Ιανουαρίου 2011 έως 31η Αυγούστου 2014, είναι τα ακόλουθα:

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΡΑΒΕΝΙΩΝ
1.ΜΑΣΑΛΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΥ
1.ΜΑΤΖΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΡΑΒΕΝΙΩΝ
1.ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ
1.ΤΟΥΦΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΓΡΑΔΩΝ
1.ΒΑΛΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΡΡΑΧΗΣ
1.ΜΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ: Τα νέα μονομελή Τοπικά Συμβούλια


Μετά την επικύρωση από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, των τελικών αποτελεσμάτων των Δημοτικών εκλογών για όλους τους Συνδυασμούς, καθώς επίσης και των σταυρών προτίμησης των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, τα μονομελή Τοπικά Συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Δελβινακίου, του Δήμου Πωγωνίου, για την δημοτική περίοδο από 1η Ιανουαρίου 2011 έως 31η Αυγούστου 2014, είναι τα ακόλουθα:

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ
1.ΜΠΟΥΝΤΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
(ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΥΡΟΧΩΡΙΟΥ
1.ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗΣ
1.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΣΟΒΟΥ
1.ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
1.ΑΓΓΕΛΗ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΜΝΗΣ
1.ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
(ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
1.ΜΠΟΖΙΑΡΗΣ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΡΕΙΝΟΥ-ΞΗΡΟΒΑΛΤΟΥ
1.ΒΟΥΡΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
1.ΣΟΥΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΝΤΙΚΑΤΩΝ
1.ΔΕΡΜΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΑΤΙΝΙΣΤΑΣ
1.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
(ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΕΡΑΧΙΟΥ
1.ΜΕΝΤΗ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ
1.ΑΡΓΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΑΡΑΥΓΗΣ
1.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Τα νέα μονομελή Τοπικά Συμβούλια


Μετά την επικύρωση από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, των τελικών αποτελεσμάτων των Δημοτικών εκλογών για όλους τους Συνδυασμούς, καθώς επίσης και των σταυρών προτίμησης των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, τα μονομελή Τοπικά Συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Άνω Πωγωνίου του Δήμου Πωγωνίου, για την δημοτική περίοδο από 1η Ιανουαρίου 2011 έως 31η Αυγούστου 2014, είναι τα ακόλουθα:

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ
1.ΣΚΟΥΠΡΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
(ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
1.ΚΙΟΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΚΟΛΑΚΚΟΥ
1.ΚΟΛΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
(ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΠΗΣ
1.ΠΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
(ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΡΟΠΗΣ
1.ΣΑΚΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ
1.ΒΟΤΣΑΡΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ
(ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΟΥΨΙΑΣ
1.ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
1.ΝΤΕΜΙΡΗ ΟΛΓΑ ΤΟΥ ΖΗΚΟΥ
(ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ)

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΝΕΡΓΙΑ: Αυξήθηκε στο 12,4% το γ' τρίμηνο


Στο 12,4% σκαρφάλωσε η ανεργία στο τρίτο τρίμηνο από 11,8% που ήταν το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας. Στο τρίτο τρίμηνο του 2009 η ανεργία είχε διαμορφωθεί στο 9,3%.
Στην ευρωζώνη το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 10,1% τον Σεπτέμβριο, παρά την υποχώρηση του αριθμού των ανέργων στη Γερμανία, σύμφωνα με τη Eurostat
Όπως ανακοίνωσε η Ελληνικής Στατιστικής Αρχή, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2010 ο αριθμός των απασχολούμενων διαμορφώθηκε σε 4.402.931 άτομα και των ανέργων σε 621.938
Η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 3,0% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2009. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 4,7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 33,7% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2009.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (16,1%) είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των ανδρών (9,7%).

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Ντύθηκε στα λευκά


Πυκνό χιόνι πέφτει από τα μεσάνυχτα σε όλο τον Νομό Ιωαννίνων.
Το ύψος του χιονιού σήμερα το πρωί στον Παρακάλαμο έχει φτάσει τα 20 εκατοστά, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολικής Υπηρεσίας, το μεσημέρι η χιονόπτωση θα είναι πιο ισχυρή.
Η χιονόπτωση είναι πιο σφοδρή στα ορεινά του Δήμου Πωγωνίου.

Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου του Νομού.
Επί ποδός βρέθηκε από τη νύχτα η Τροχαία Ιωαννίνων και περιπολικά εξακολουθούν να κινούνται σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.
Η Νομαρχία Ιωαννίνων έχει αποστείλει προς κάθε κατεύθυνση 22 μηχανήματα τα οποία παίρνουν μέρος στο έργο του αποχιονισμού, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και τα μηχανήματα των όλων των Δήμων και ιδιώτες.

Α. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Κλειστά όλα τα Σχολεία σήμερα Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010


Με απόφαση του Νομάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, λόγω της χιονόπτωσης, σήμερα Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το Νομό Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Τα νέα μονομελή Τοπικά Συμβούλια


Μετά την επικύρωση από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, των τελικών αποτελεσμάτων των Δημοτικών εκλογών για όλους τους Συνδυασμούς, καθώς επίσης και των σταυρών προτίμησης των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, τα μονομελή Τοπικά Συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά του Δήμου Πωγωνίου, για την δημοτική περίοδο από 1η Ιανουαρίου 2011 έως 31η Αυγούστου 2014, είναι τα ακόλουθα:

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΕΤΗΣ
1.ΧΑΡΙΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
(ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΟΝΤΙΣΜΕΝΗΣ
1.ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
(ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΕΡΟΜΝΗΜΗΣ
1.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
(ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ
1.ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
(ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΥΡΟΝΟΡΟΥΣ
1.ΝΑΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΕΠΕΤΙΣΤΗΣ
1.ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΦΡΙΞΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΙΑΧΟΒΟΥ
1.ΜΠΑΡΙΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΙΤΑΡΙΑΣ
1.ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
(ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ: Άρχισαν οι ενστάσεις

Παραδέχεται το υπουργείο Οικονομικών ότι η προστασία προσωπικών δεδομένων διατύπωσε ενστάσεις για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας συναλλαγών.

Το υπουργείο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, θα συμπεριλάβει τις ενστάσεις της Αρχής που αφορούν μεταξύ άλλων στην ανωνυμία κατά τη χρήση της κάρτας, στο σχεδιασμό της κάρτας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μετά από αίτηση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, γνωμοδότησε σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση της κάρτας συλλογής αποδείξεων.

Η γνωμοδότηση θέτει ορισμένες απλές, αλλά ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση της κάρτας, όπως νομοθετική ρύθμιση, ανωνυμία κατά τη χρήση της και μέτρα ασφαλείας κατά την εφαρμογή της.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ήδη συμπεριλάβει τους στόχους αυτούς στο σχεδιασμό της κάρτας και εργάζεται προκειμένου να περιληφθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις στην υλοποίηση.

Επίσης, η γνωμοδότηση περιλαμβάνει εναλλακτικές προτάσεις, τις οποίες το Υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει ως προς τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια, το κόστος και τον απαιτούμενο χρόνο υλοποίησης.

ΕΦΟΡΙΑ: Οι φόροι για πρώτη κατοικία


Τα πάνω κάτω στις φοροαπαλλαγές πρώτης κατοικίας και τους φόρους µμεταβιβάσεων γονικών παροχών, κληρονοµιών και δωρεών έχει φέρει ο τελευταίος φορολογικός νόμος του περασµένου Απριλίου. Ο νόµος καταργεί το κριτήριο των τετραγωνικών και συναρτά τις απαλλαγές φόρου από την αντικειµενική αξία του ακινήτου και την οικογενειακή κατάσταση του φορολογουµένου.
Όσο αφορά την πρώτη κατοικία, η βασικότερη αλλαγή αφορά την κατάργηση της χορήγησης της απαλλαγής για αγορά κατοικίας µε εμβαδόν έως 200 τ.µ. ή οικοπέδου στο οποίο αντιστοιχεί κατοικία µε εµβαδόν έως 200 τ.µ. ανεξάρτητα από την αξία τους και παρέχεται απαλλαγή που συνδέεται µε την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου και το είδος του αγοραζόµενου ακινήτου.

Αγορά πρώτης κατοικίας
Έτσι, η απαλλαγή παρέχεται για αγορά κατοικίας:

1. Από άγαµο µέχρι ποσού αξίας 200.000

ευρώ.

2. Από άγαµο που παρουσιάζει αναπηρία τουλάχιστον67% από διανοητική καθυστέρηση ή φυσική αναπηρία µέχρι ποσού αξίας 250.000 ευρώ.

3. Από έγγαµο μέχρι ποσού αξίας 250.000 ευρώ.

4. Από έγγαµο που παρουσιάζει αναπηρία τουλάχιστον67% από διανοητική καθυστέρηση ή φυσική αναπηρία µέχρι ποσού αξίας 275.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 25.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα αυτού και κατά 30.000 ευρώ για το τρίτο και καθένα από τα επόµενα τέκνα του.

ΙΑΤΡΕΙΑ ΙΚΑ: Κλειστά όλη την βδομάδα


Κλειστά θα παραμείνουν τα ιατρεία του ΙΚΑ όλη την εβδομάδα καθώς από την Δευτέρα οι γιατροί του έχουν προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Ο Σύλλογος Ιατρών ΙΚΑ ζητά την άμεση πρόσληψη γιατρών με συμβάσεις αορίστου χρόνου, καθώς οι ελλείψεις είναι τεράστιες και το λιγοστό υπάρχον προσωπικό δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις που έχει το Ίδρυμα με τους χιλιάδες ασφαλισμένους.
Τα ραντεβού δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά, αφού η αναμονή των πολιτών μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 3 μήνες, ενώ οι περίπου 50 γιατροί που εργάζονται σήμερα στο ΙΚΑ, όπως δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κων/νος Παύλου, καλούνται να εξυπηρετήσουν γύρω στους 26.000 ασθενείς το μήνα.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι κάποιες ειδικότητες γιατρών, όπως καρδιολόγοι ή παθολόγοι μπορεί να χρειαστεί να εξετάσουν ακόμη 70 με 80 ασφαλισμένους μέσα σε μία ημέρα!