Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ: Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές


Ο κ. Μιχάλης Παντούλας βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων επισκέφτηκε τις πληγείσες από την πρόσφατη κακοκαιρία περιοχές του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, τα τμήματα της Εγνατίας Οδού και οικισμούς του νομού (Μουζακαίοι, Δαφνούλα), όπου παρατηρήθηκαν έντονα πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα.
Ο κ. Παντούλας προέβη στην εξής δήλωση:
«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό Ιωαννίνων, με ιδιαίτερη ένταση αυτή την περίοδο, είναι αλήθεια ότι δημιούργησαν πολλά προβλήματα σε ολόκληρο το νομό.
Η πολιτεία οφείλει άμεσα και κατά προτεραιότητα να αποκαταστήσει τις ζημιές και να ανακουφίσει τους πληγέντες. Απαιτείται προς τούτο κινητοποίηση του συνόλου του κρατικού μηχανισμού, διάθεση των απαραίτητων οικονομικών πόρων και αξιοποίηση του καλύτερου επιστημονικού δυναμικού, που διαθέτει η χώρα. Οι επιπολαιότητες και οι πρόχειρες λύσεις δεν επιτρέπονται.
Ο νομός Ιωαννίνων πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η εκδήλωση των καιρικών αυτών φαινόμενων αποκάλυψε, ταυτοχρόνως, και “ακραία” φαινόμενα αυθαιρεσιών, αδιαφορίας, αμέλειας, προχειρότητας, σπατάλης, διαφθοράς και υφαρπαγής δημόσιας περιουσίας.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να καταστραφούν ιδιωτικές περιουσίες και πληθώρα υποδομών.
Η πολιτεία οφείλει να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τη μη επανάληψη παρόμοιων συμπεριφορών και οι πολίτες να μη συμβιβαστούν με την ατιμωρησία των ενόχων.
Το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα ήταν μόνο θέμα τύχης».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ 5 - 0

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 7 - 2

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑ - ΚΑΛΠΑΚΙ 4 - 3

ΟΓΑ: Παράταση της διάρκειας του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού (8ημερες δωρεάν διακοπές) για τους δικαιούχους


Ο ΟΓΑ ενημερώνει ότι παρατείνεται η διάρκεια του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 8ήμερων δωρεάν διακοπών για τους δικαιούχους του έτους 2010 έως 31-3-2011.
Με την παράταση της διάρκειας του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού πέραν της καταλυτικής ημερομηνίας 31-12-2010, οι δικαιούχοι θα ευνοηθούν αξιοποιώντας τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού μέχρι τις 31 Μαρτίου 2011, οι ίδιοι και τα μέλη της
οικογένειάς τους, επιλέγοντας τον τόπο προορισμού και το κατάλυμα της επιλογής τους.
Η λίστα με τα τουριστικά καταλύματα στα οποία οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται έως και 31-3-2011 θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ( www . oga . gr ).
Ο Οργανισμός βρίσκεται στο πλευρό της αγροτικής οικογένειας ώστε να διευκολύνει και να παρέχει την καλύτερη εξυπηρέτηση στους ασφαλισμένους του.

Από το Γραφείο Διοίκησης ΟΓΑ

ΔΩΔΩΝΗ: Τέλος εποχής….


Οι αποφάσεις για την πώληση της «Δωδώνης», όπως προκύπτει από όλες τις επίσημες δηλώσεις και το γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι πλέον θέμα χρόνου. Και ίσως ελάχιστου χρόνου.
Στην απάντηση του υφυπουργού κ. Σαχινίδη, που δόθηκε σε ερώτηση του κ. Βαγγέλη Αργύρη και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, θα πρέπει να προστεθούν οι δηλώσεις του Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας, οι οποίες ακολούθησαν και δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες.
«Πόλεμο» ετοιμάζουν Ηπειρώτες αγρότες, αν πουληθεί η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη ΑΕ, λόγω του σχεδίου εξυγίανσης της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία κατέχει το 68% της εταιρείας.
Μάλιστα, εκκρεμεί στα δικαστήρια αγωγή της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων εναντίον της ΑΤΕ ότι παράνομα απέκτησε, βάσει του καταστατικού, το 8% των μετοχών αγοράζοντάς τες από τις συνεταιριστικές ενώσεις Πωγωνίου, Κόνιτσας και Αρτας.
Η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη ΑΕ ιδρύθηκε το 1963 από κτηνοτρόφους.
Το ζήτημα πώλησης της ηπειρώτικης γαλακτοβιομηχανίας τέθηκε ξανά μετά την παρουσίαση του σχεδίου για εξυγίανση της Αγροτικής Τράπεζας, που παρουσίασε ο κ. Γιώργος Παπακωσταντίνου.
Λόγω Μνημονίου, προβλέπει μεταξύ άλλων απεμπλοκή της ΑΤΕ από μη χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες και ρευστοποίηση επιχειρήσεων, παρότι η Δωδώνη ΑΕ είναι κερδοφόρα..

ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: Έκτακτη επίσκεψη στα Γιάννενα και σύσκεψη σήμερα το απόγευμα στην Περιφέρεια Ηπείρου


Έκτακτη επίσκεψη στα Γιάννενα και σύσκεψη υπό την προεδρία του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτη Γιάννη συγκαλείται σήμερα το απόγευμα και ώρα 17.30 στα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου.
Αντικείμενο της σύσκεψης, είναι τα προβλήματα που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών που έπληξαν κυρίως το Νομό Ιωαννίνων, καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.
Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να παρευρεθούν οι βουλευτές του Νομού, ο Νομάρχης Ιωαννίνων, οι Δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στις 16.30μ.μ. θα προηγηθεί επίσκεψη του Υφυπουργού στην περιοχή της Πεδινής στον κόμβο της Εγνατίας.

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τις επιχειρησιακές συμβάσεις


Σε διαπραγμάτευση με την τρόικα τίθενται από σήμερα έως και την Πέμπτη (ημέρα συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου) όλες οι αλλαγές που θα γίνουν από το νέο χρόνο στις συμβάσεις και στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.
«Στο επόμενο 4ήμερο θα κλειδώσουν όλες οι ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου που θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης», δηλώνουν στην «Η» κύκλοι της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, επιβεβαιώνοντας ότι στη διαπραγμάτευση θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο πρωθυπουργός (θα συζητήσει το θέμα και ειδικά το πρόβλημα των κλαδικών συμβάσεων με τον επίτροπο Ρεν και με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντ. Στρος Καν).

Η απόφαση να εμπλακεί ο πρωθυπουργός στις συζητήσεις ελήφθη την Παρασκευή στη συνάντησή του με τους κ. κ. Παπακωνσταντίνου, Λ. Κατσέλη και Γ. Κουτρουμάνη, ύστερα και από τις επιστολές τις οποίες έστειλαν οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων ζητώντας ομόφωνα να διατηρηθεί, σε κάθε περίπτωση, η υποχρεωτικότητα των συλλογικών συμβάσεων τις οποίες υπογράφουν.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση των πληγέντων


Ο κ. Οικονόμου επισκέφθηκε τα Υπουργεία Υποδομών και Εσωτερικών και επεσήμανε στις ηγεσίες τους και στους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι η αποζημίωση των πληγέντων και η άμεση αποκατάσταση των οδικών δικτύων και των περιουσιών οφείλει να είναι πρώτη προτεραιότητα.
Από τις συναντήσεις του Βουλευτή στο Υπουργείο Υποδομών προκύπτει ότι μελετάται σοβαρά η ίδρυση Γραμματείας Φυσικών Καταστροφών, ενώ στο προσεχές διάστημα θα υπάρξει επίσημη επικοινωνία με την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα λήψης πρόσθετων μέτρων και έργων στο κομμάτι που την αφορά, αλλά και αξιοποίησης της τεχνογνωσίας της.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Επί ποδός


Η Γενική Γραμματέα κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα είναι σε συνεννόηση όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας που βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προέκυψαν.
Να σημειωθεί ότι η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους Νομάρχες Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας καθώς και με το Δήμαρχο Παμβώτιδας που αντιμετωπίζει και τα σοβαρότερα προβλήματα λόγω των κατολισθήσεων.

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Συνεχίζει να είναι κλειστή η παλαιά εθνική οδός Ιωαννίνων – Κοζάνης

(Φωτό Αρχείου)
Συνεχίζει να είναι κλειστή για τρίτη ημέρα η παλαιά εθνική οδός Ιωαννίνων - Κοζάνης, στο ύψος του 105ου χλμ, στο Επταχώρι.
Η έντονη βροχόπτωση, αλλά και η υπερχείλιση του ποταμού Σαραντάπορου, είχε ως αποτέλεσμα να αποσχιστεί μέρος του οδοστρώματος στο ρεύμα από Ιωάννινα προς Κοζάνη.
Η Δ/νση Ελέγχου Συντήρησης Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου αποφάσισε να διακόψει την κυκλοφορία στη νέα γέφυρα όταν διαπιστώθηκε υποσκαφή σε μεταβατικό επίχωμα της γέφυρας και με τη συμβολή ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας να εκτρέψει την κυκλοφορία στην παλιά γέφυρα και μόνο για επιβατικά οχήματα και μικρά φορτηγά.
Η Τροχαία πραγματοποιεί εκτροπή της κυκλοφορίας σε παράπλευρες οδούς.

ΣΧΟΛΙΟ: ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Οι βροχές μας έπνιξαν


ΣΧΟΛΙΟ: ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Οι βροχές μας έπνιξαν
Από τον «panagiotis»

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έθεσε σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου που μεταξύ των άλλων αναφέρεται και στην ενσωμάτωση της Αγροφυλακής στις δασικές υπηρεσίες.
Μιας Αγροφυλακής που δυστυχώς στα τρία χρόνια λειτουργίας της υπό νέα μορφή (γιατί πάντα λειτουργούσε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) λοιδορήθηκε και επικρίθηκε, όσο καμία άλλη δημόσια υπηρεσία, τις περισσότερες φορές άδικα και αδικαιολόγητα, είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω εμπάθειας.
Η Αγροφυλακή, στα τρία αυτά χρόνια, δεν ήταν μια υπηρεσία «φάντασμα».
Οι υπάλληλοί της, χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα, παρουσίασαν σημαντικό έργο, τόσο (κυρίως) στον τομέα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όσο και στον τομέα της ασφάλειας και προστασίας των κατοίκων της υπαίθρου.
Ιδιαίτερα στον νομό Ιωαννίνων, τα αποτελέσματα της δράσης της ήταν εντυπωσιακά.
Η φύλαξη και προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας, ο εντοπισμός εστιών ρύπανσης του ποταμού Καλαμά καθώς και άλλων ποταμών, η καθοριστική συμβολή της στη ορθή διαχείριση των αρδευτικών υδάτων, όπως επί παραδείγματι στους κάμπους ΄Ανω Ρου Καλαμά και Κόνιτσας, αλλά και η σημαντική συμβολή της στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, όπως και η συμβολή της με απτά αποτελέσματα στην αντιπυρική προστασία τους θερινούς μήνες.
Τα επίσημα στοιχεία στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αποδεικνύουν τα παραπάνω, αλλά δυστυχώς με ευθύνη των διοικούντων το Σώμα, έμειναν στην αφάνεια, δεν αναδείχθηκαν και δεν προβλήθηκαν, ώστε οι πολίτες και οι Φορείς να έχουν πλήρη γνώση της πραγματικότητας και να μην πέσουν θύματα της παραπληροφόρησης και η νυν πολιτική ηγεσία του να προχωρήσει στην κατάργησή της, όχι όμως την πλήρη διάλυσή της γιατί στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στις δασικές υπηρεσίες.
Η ενσωμάτωση της Αγροφυλακής στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως διαφαίνεται γίνεται με προχειρότητα.
Έπρεπε κατά τη γνώμη μου το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, να προχωρήσει πρώτα στη σύσταση μιας ενιαίας υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος με τη ένταξη σε αυτή ως ξεχωριστών τμημάτων των επιθεωρητών περιβάλλοντος, των δασικών υπηρεσιών και της αγροφυλακής, υπό νέα ονομασία (π.χ. Διεύθυνση Προστασίας Αγροτικού Περιβάλλοντος), το δε προσωπικό της να είναι ένστολο και ένοπλο για προφανείς λόγους, ασκώντας έτσι όσο το δυνατόν καλύτερα τα καθήκοντά τους.
Μακάρι έστω και την ύστατη στιγμή οι αρμόδιοι να αντιληφθούν ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας νέος σχεδιασμός στην προστασία του περιβάλλοντος στον οποίο δεν χωρούν «καπρίτσια» και προχειρότητες.
Παναγιώτης Μανούρης

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: Το μεγάλο στοίχημα


Το μεγάλο στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί είναι η επίτευξη περικοπής δαπανών, ύψους 500 εκατ. ευρώ, από την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης». Και εδώ το σχέδιο που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση στην τρόικα προβλέπει χιλιάδες μετατάξεις υπαλλήλων, οι οποίες επίσης δεν φαίνεται να πείθουν του ελεγκτές του μνημονίου ως μέτρο εξοικονόμησης του κόστους σε δήμους και περιφέρειες.
Πέραν της νομοθετικής ρύθμισης, Ευρωπαίοι και ΔΝΤ περιμένουν απτό αποτέλεσμα και στο θέμα της συγχώνευσης ή κατάργησης ή υπολειτουργούντων οργανισμών του Δημοσίου. Μάλιστα, έχουν ζητήσει μέχρι το τέλος του χρόνου μια λίστα των οργανισμών που συγχωνεύονται, καθώς και την εξοικονόμηση που θα υπάρξει.
Τέλος, ο προϋπολογισμός προβλέπει επιπλέον περικοπή 300 εκατ. ευρώ από την ενδιάμεση κατανάλωση, χωρίς όμως να διευκρινίζει με λεπτομέρειες από πού θα προέλθει αυτή η εξοικονόμηση.

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Οι βροχές μας έπνιξαν


Από νέες πλημμύρες εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων δοκιμάστηκε το Σαββατοκύριακο το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, με την Εγνατία να έχει καταληφθεί από νερά και η κίνηση των αυτοκινήτων να γίνεται μετ' εμποδίων, σπίτια και εγκαταστάσεις να έχουν πλημμυρίσει, τα νερά της λίμνης να έχουν υπερχειλίσει από τα υδατοφράγματα, ενώ στο χωριό Μουζακαίοι, όπου τα σπίτια υποχωρούν από τις κατολισθήσεις και τις καθιζήσεις, τα πράγματα χειροτέρεψαν.

Στην Εγνατία, που πλημμύρισε στο ύψος των διοδίων λίγο μετά τον κόμβο Ιωαννίνων, η κυκλοφορία αρχικά διακόπηκε όταν το νερό κατέλαβε το οδόστρωμα, ενώ από χθες γινόταν από το ένα ρεύμα το οποίο εξυπηρετούσε εκ περιτροπής και τις δύο κατευθύνσεις.
Η ταλαιπωρία ήταν όμως ακόμη μεγαλύτερη για τους οδηγούς, αφού έκλεισε προχθές και ο παλιός δρόμος Ιωαννίνων - Θεσσαλονίκης στην περιοχή Πέραμα εξαιτίας κατολίσθησης, ενώ μηχανήματα έσπευσαν επιτόπου σε μια προσπάθεια να απομακρύνουν τους βράχους.
Επίσης κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στην περιοχή Χαροκόπι. Πλημμύρες είχαμε στα χωριά Χαροκόπι και Βασιλική του δήμου Παμβώτιδας, καθώς και στις συνοικίες Λασπότοπος και Βοτανικός στην πόλη των Ιωαννίνων.

Το επαρχιακό οδικό δίκτυο κόπηκε σε πολλά σημεία, ενώ κλειστός παρέμεινε και ο κόμβος της Πεδινής, στην κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα.
Στο Πέραμα, το νερό υπερπήδησε το θυρόφραγμα στη λίμνη και η τελευταία έφτασε μέχρι την Καστρίτσα.
Στην Πεδινή δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν, ενώ ανάλογα προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε συνοικίες της πόλης των Ιωαννίνων όπως ο Βοτανικός.
Στους Μουζακαίους ο εφιάλτης των κατολισθήσεων επέστρεψε και πολλοί κάτοικοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Λόγω των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων, υπήρξαν νέες κατολισθήσεις σε σημεία περιμετρικά και εντός του χωριού, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιος κίνδυνος ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί στα τελευταία σπίτια (25 τον αριθμό) να κλείσει κι αυτός και οι κάτοικοι να εγκλωβιστούν.

ΓΚΟΓΚΟΥ Κ. ΑΝΔΡΕΑ: ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ-ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ 1913 (Α΄ Τόμος)


Από τον πρόλογο
Από τότε που ήμουν παιδί κι αργότερα όταν μεγάλωσα, άκουα με προσοχή και περιέργεια τον πατέρα μου και τον παππού μου, αλλά κι άλλους ηλικιωμένους του χωριού, να διηγούνται θαυμαστούς θρύλους και ζωντανές παραδόσεις και αναμνήσεις για τη μεγάλη άλλοστε και πλούσια και φημισμένη Πογδόριανη, όπως είχαν ακούσει κι αυτοί από τους παλιότερους.
...........................

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:ΓΚΟΓΚΟΣ Κ. ΑΝΔΡΕΑΣ-ΕΠ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ:"ΔΩΔΩΝΗ"

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ: «Η Πίτα του Ηπειρώτη»


ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ: «Η Πίτα του Ηπειρώτη»

Προς
Τα Διοικητικά Συμβούλια
α. των ηπειρωτικών Σωματείων (μελών και μη της Π.Σ.Ε.)
β. των ηπειρωτικών πολιτιστικών Οργανώσεων
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Σας γνωρίζουμε, ότι η καθιερωμένη ετήσια πολιτιστική μας εκδήλωση ‘’Η Πίτα του Ηπειρώτη’’, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 10 π.μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα της κορυφαίας αυτής εκδήλωσης της ηπειρωτικής αποδημίας θα περιλαμβάνει: Κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας, μουσικά και χορευτικά ηπειρωτικά συγκροτήματα και τραγούδια από Ηπειρώτες τραγουδιστές.

Σας παρακαλούμε:
α. να ενημερώσετε τα μέλη σας για να παρευρεθούν στην εκδήλωση, και
β. εάν επιθυμείτε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα και να συμμετάσχει στην εκδήλωση το χορευτικό σας συγκρότημα, να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε την συνημμένη Δήλωση Συμμετοχής μέχρι 10/1/11 για την αρτιότερη διοργάνωση της εκδήλωσης και
γ. Επίσης παρακαλούμε όπως στην ως άνω ημερομηνία, αποφύγετε την διοργάνωση απ’ το σύλλογό σας όποιας άλλης δραστηριότητας, προκειμένου τα μέλη σας να παρευρεθούν στην κορυφαία αυτή εκδήλωση της Π.Σ.Ε.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Κώστας Αλεξίου

Ο Γεν. Γραμματέας
Ιπποκράτης Μιχ. Κατσένης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: Πρόσκληση συμμετοχής στη διενέργεια των Γενικών Απογραφών 2010-11


Η Ελληνική Στατιστική Αρχή προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη διενέργεια των Γενικών Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών 2010-2011, ως Τομεάρχες, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση συμμετοχής, σύμφωνα με τις παρακάτω προϋποθέσεις και όχι αργότερα από τις 15 Δεκεμβρίου 2010. Σύμφωνα με το σχεδιασμό των απογραφικών εργασιών, εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιηθούν μέχρι δεκατέσσερις χιλιάδες (14.000) Τομεάρχες σε όλη τη χώρα, με αμοιβή διακόσια ευρώ (€ 200,00) μικτά ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για όσους εκδίδουν δελτίο παροχής υπηρεσιών. Αναμένεται να απασχοληθούν για τέσσερις περίπου μήνες, μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2011.
Οι Τομεάρχες δύνανται να είναι ιδιώτες ή δημόσιοι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών (πλην της ΕΛ.ΣΤΑΤ., του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη) ή υπάλληλοι Νομικών Προσώπων Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου ή υπάλληλοι Οργανισμών, και θα απασχοληθούν στις εργασίες διενέργειας των Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών, στην περιοχή (Τομέα) που θα τους ανατεθεί από τους κατά τόπους Επόπτες Απογραφής.

Έργο των Τομεαρχών, στον Τομέα αρμοδιότητάς τους, θα είναι:
- Η κατάρτιση των καταλόγων-πλαισίων των Κτιρίων (έντυπο Ο-1).
- Η ενημέρωση (διόρθωση ή συμπλήρωση) του αντίστοιχου χαρτογραφικού υλικού.
- Η διενέργεια της Απογραφής Κτιρίων με τη συμπλήρωση των εντύπων Ο-2, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες ή/και τους διαχειριστές των κτιρίων.
- Η επόπτευση τεσσάρων (4) περίπου Απογραφέων κατά τη διενέργεια της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών.
- Η μέριμνα για τη συγκέντρωση από τους Απογραφείς και τον έλεγχο των απογραφικών δελτίων Πληθυσμού-Κατοικιών.
- Η κατάρτιση της συγκεντρωτικής κατάστασης Κ-2 με τον πληθυσμό του Απογραφικού Τομέα.
Επιθυμητά προσόντα:
- Κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου Λυκείου.
- Ηλικία μεταξύ 21 και 60 ετών.
- Επικοινωνιακές ικανότητες.
- Εντοπιότητα.
- Προηγούμενη εμπειρία από συμμετοχή σε Απογραφές και άλλες στατιστικές έρευνες.
Η αίτηση συμμετοχής, υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΣΤΑΤ., www.statistics.gr.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Θα δει πολιτικούς αρχηγούς


Πρόταση τεσσάρων σημείων προτίθεται να υποβάλει στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των συναντήσεων που δρομολογεί με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" θα ζητήσει:
Στήριξη της κυβέρνησης χωρίς «αστερίσκους» κατά την εφαρμογή όρων του Μνημονίου με τους οποίους συμφωνεί η ΝΔ, ενώ θα εμφανιστεί θετικός στην προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης, στο μέτρο του δυνατού, πτυχών της συμφωνίας με την τρόικα.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιμείνει στην ανάγκη στήριξης των κυβερνητικών πρωτοβουλιών εξυγίανσης των ΔΕΚΟ .
Επίσης, θα καλέσει τον πρόεδρο της ΝΔ να αποθαρρύνει εμπράκτως απεργιακές κινητοποιήσεις που απορρυθμίζουν την οικονομική ζωή.
Τέλος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει τη συμβολή της ΝΔ σε μεταρρυθμίσεις εκτός Μνημονίου, με πρώτη εκείνη στα ΑΕΙ.

Το πιθανότερο είναι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων να πραγματοποιηθούν στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας, καθώς τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα θα βρίσκονται οι κ. Ντομινίκ Στρος - Καν και Ολι Ρεν.