Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Αντισυνταγματική η επιβολή έκτακτης εισφοράς.


ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Αντισυνταγματική η επιβολή έκτακτης εισφοράς.

Εισήγηση-βόμβα, που μπορεί να ανατρέψει την φοροεισπρακτική πολιτική των κυβερνήσεων Καραμανλή, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου καταθέτει στο Β’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο σύμβουλος, κ. Ιωάννης Γράβαρης. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ζητά να κριθεί αντισυνταγματική η έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε το 2009.

Ο ίδιος θα αναφέρει ότι η έκτακτη εισφορά είναι αντίθετη στο άρθρο 78 παράγραφος 2 του Συντάγματος που απαγορεύει την αναδρομική επιβολή φόρου ή άλλου οικονομικού βάρους.

Ακόμη, ο σύμβουλος Επικρατείας επισημαίνει ότι η έκτακτη εισφορά υπολογιζόμενη επί των εισοδημάτων που έχουν αποκτηθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2008, δεν είναι νόμιμη ως αντικείμενη στο άρθρο 78 παράγραφος 2 του Συντάγματος.

Παράλληλα, ο κ. Γράβαρης αναφέρει ότι η έκτακτη εισφορά είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος, καθώς εξαιρεί από την έκτακτη εισφορά τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, χωρίς να προκύπτει από πουθενά για ποιο λόγο έγινε η διαφοροποίηση αυτή.

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: Αρχίζουν οι μετατάξεις.


ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: Αρχίζουν οι μετατάξεις.

Την υποχρεωτική μετάταξη 1.700 υπαλλήλων από τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις στους Καλλικρατικούς Δήμους μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2010 προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός κ. Γ. Ντόλιος.

Αναγκαστικές θα είναι οι μετακινήσεις νομαρχιακών υπαλλήλων που μέχρι πρότινος απασχολούνταν στους τομείς:
1.Πολεοδομίας
2.Κοινωνικής αλληλεγγύης και Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ
3.Στην αρμοδιότητα των νέων Δήμων περιέρχονται και οι εργαζόμενοι στα νομαρχιακά ΚΕΠ.
Με την συγκεκριμένη εγκύκλιο ολοκληρώνεται το πρώτο «κύμα» Καλλικρατικών μετατάξεων που αφορά σε περίπου 3.500 εργαζόμενους (είχαν προηγηθεί οι εθελοντικές μετατάξεις άλλων 1.500) έτσι ώστε από 1ης Ιανουαρίου του 2011 να λειτουργήσουν με επιτυχία οι μεταφερόμενες υπηρεσίες στον α΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ποιοι και που μετατάσσονται:
Μέχρι και τις 20-12-2010 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάταξης του συνόλου των μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων οι οποίοι υπηρετούσαν έως και την 1-1-2010 στις υπηρεσιακές μονάδες των νομαρχιών στους τομείς της Πολεοδομίας και της Κοινωνικής Προστασίας. Ετσι εάν για παράδειγμα από διεύθυνση Πολεοδομίας μίας Νομαρχίας όπου υπηρετούσαν 9 υπάλληλοι την 1-1-2010, οι 3 είχαν ζητήσει την εθελοντική τους μετακίνηση σε Δήμο, τότε, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα μετακινηθούν υποχρεωτικά και οι υπόλοιποι 6 εργαζόμενοι. Οι διατάξεις δεν αφορούν τους αποσπασμένους υπάλληλους από άλλες υπηρεσίες. Οι μετατάξεις των νομαρχιακών υπαλλήλων θα πραγματοποιηθούν στον δήμο της έδρας του νομού, ή στον δήμο που λειτουργούσε η αποκεντρωμένη νομαρχιακή υπηρεσία.

ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ: Παράταση έως 28 Δεκεμβρίου.


ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ: Παράταση έως 28 Δεκεμβρίου.

Παρατείνεται με τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή, ως τις 28 Δεκεμβρίου 2010, η προθεσμία υποβολής με συστημένη επιστολή στην πολεοδομία, των δικαιολογητικών για τη διατήρηση χώρων που άλλαξαν χρήση (ημιυπαίθριοι κλπ).

ΣΑΜΑΡΑΣ: Επίθεση στη «συμμαχία των προθύμων»


ΣΑΜΑΡΑΣ: Επίθεση στη «συμμαχία των προθύμων»

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., έστειλε μήνυμα και στους "Ντορικούς" λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “σε αυτό το ταξίδι δεν χωρούν λιποτάκτες και λαθρεπιβάτες “ και όσοι προσφέρουν “δεκανίκια” στη "συμμαχία των προθύμων".

Επίσης ο Α. Σαμαράς εν' όψει και των επαφών που θα αρχίσει ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς για την αναζήτηση συναίνεσης έκανε σαφές ότι η Ν.Δ. δεν θα γίνει συνένοχος στο ναυάγιο και ότι θα πει "ναι" μόνο σε μια συναίνεση για αλλαγή της πολιτικής που δεν θα σκοτώνει την οικονομία και την αγορά.

Είπε επίσης ότι υπάρχουν τρεις πόλοι στο πολιτικό σκηνικό, αυτοί που αποδέχονται το Μνημόνιο, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Συμμαχία, αυτοί που το απορρίπτουν χωρίς πρόταση και αναφέρθηκε σε κόμματα της Αριστεράς και στον τρίτο πόλο που απορρίπτει το Μνημόνιο αλλά προτείνει εναλλακτική λύση και εκεί κατέταξε τη Ν.Δ.

ΣΔΟΕ: Αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν.


ΣΔΟΕ: Αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν.

Σε αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων που εντοπίζονται να φοροδιαφεύγουν, θα προχωρήσει το προσεχές διάστημα το ΣΔΟΕ. Την απόφαση για «λουκέτο» στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις - και για παραδειγματισμό προς τους υπολοίπους - έλαβε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο υλοποίησης και των διατάξεων του τελευταίου φορολογικού νόμου, ενώ θετικοί προς αυτό είναι και οι ελεγκτές της τρόικας, που θεωρούν ότι αποτελεί ένα από τα βασικά «όπλα» για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Στη σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών διευκρινίζεται και το πώς θα εφαρμοσθεί από το ΣΔΟΕ το συγκεκριμένο μέτρο, ενώ η απαγόρευση στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας θα μπορεί να είναι ακόμη και οριστική σε περίπτωση υποτροπής.
Στην απόφαση του υπουργού αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι αφού κληθεί ο επιχειρηματίας να εκφράσει τις απόψεις του, η καταλογιστική πράξη κοινοποιείται με αποδεικτικό επίδοσης από τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και εκτελείται εντός μηνός από την παρέλευση του χρόνου προσφυγής του επιχειρηματία.
Στο «λουκέτο» θα μπαίνουν οι σφραγίδες του ΣΔΟΕ και θα τοποθετούνται δύο κλειδαριές ασφαλείας στην κεντρική πόρτα εισόδου, καθώς και σε κάθε άλλη είσοδο της επαγγελματικής εγκατάστασης. Το ΣΔΟΕ θα κρατά τα κλειδιά της μιας κλειδαριάς, ενώ της άλλης θα τα έχει ο επιχειρηματίας.

ΓΑΛΑ: Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ γαλακτοβιομηχάνων – παραγωγών.


ΓΑΛΑ: Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ γαλακτοβιομηχάνων – παραγωγών.

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Θεσσαλονίκη γαλακτοβιομήχανοι και κτηνοτρόφοι, παρουσία και της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Μιλένας Αποστολάκη, κατά τη διάρκεια ειδικής ημερίδας (την διοργάνωσε η εφημερίδα «Εξπρές»), στην οποία συζητήθηκε το παρόν και το μέλλον των γαλακτοβιομηχανιών.

Τελικά φαίνεται ότι το χάσμα μεταξύ των δυο πλευρών είναι αγεφύρωτο, αφού οι μεν παραγωγοί ζητούν μεγαλύτερες τιμές στο γάλα, οι δε εκπρόσωποι των εταιριών (συμμετείχε και η «Δωδώνη») υποστήριξαν ότι το κόστος παραγωγής είναι μεγάλο και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια. «Οι βιομηχανίες είναι ζημιογόνες από το φρέσκο γάλα», τόνισε ο οικονομικός σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. κ. Παναγ. Χασάπης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Δωδώνης» κ. Λευτέρης Κόντος άφησε να εννοηθεί ότι από ορισμένους χρησιμοποιείται και φτηνό εισαγόμενο γάλα, στο φρέσκο που κυκλοφορεί στην αγορά, ενώ αναφέρθηκε στους «πλημμελείς ελέγχους από 8 διαφορετικές ελεγκτικές αρχές, με αποτέλεσμα στην παραγωγή και διακίνηση της φέτας ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΥΓΕΙΑ: Ένα εκατομμύριο εμβόλια στα σκουπίδια.


ΥΓΕΙΑ: Ένα εκατομμύριο εμβόλια στα σκουπίδια.

Στον αστερισμό της... γρίπης βρισκόταν η Ελλάδα πέρυσι τέτοια εποχή. Οι υγειονομικές αρχές «μετρούσαν» θύματα σε καθημερινή βάση, οι σχολικές αίθουσες έκλειναν η μία μετά την άλλη και, το κυριότερο, η Ελλάδα παράγγελνε αβέρτα πανδημικά εμβόλια.
Ένα χρόνο μετά την πανδημική υστερία, η γρίπη μάς έχει... ξεχάσει και ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίων που έχουν λήξει οδεύουν προς καταστροφή. Με απλά λόγια, επτά εκατομμύρια ευρώ πήγαν... υπέρ πίστεως.

Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να πάρουν επιπλέον 15,6 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 2,2 εκατ. δόσεις πανδημικού εμβολίου. Τα εν λόγω εμβόλια φυλάσσονται, μαζί με αυτά που έχουν λήξει, στα ψυγεία του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας. Τα περισσότερα από αυτά λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2011. Ωστόσο, δεν έχουν πλέον καμία αξία, αφού τα στελέχη του ιού της νέας γρίπης (Η1Ν1) περιλαμβάνονται στο εποχικό εμβόλιο που έχει ήδη κυκλοφορήσει.

ΑΔΕΔΥ: Μαχαίρι στο µέρισµα των υπαλλήλων.


ΑΔΕΔΥ: Μαχαίρι στο µέρισµα των υπαλλήλων.

Μετά τους µισθούς και τις συντάξεις έρχονται περικοπές και στο µέρισµα που καταβάλλει στους δηµοσίους υπαλλήλους το Μετοχικό Ταµείο Δηµοσίων Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν στην οργάνωση πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας για τις 15 Δεκεµβρίου.
Οπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, η πλειονότητα του Δ.Σ. του ΜΤΠΥ, παρά τις αντιδράσεις τουσυνδικαλιστικού κινήµατος, επιµένει στην περιστολήτων παροχών προς τους ασφαλισµένους, όταν ήδη οι αποδοχές των δηµοσίων υπαλλήλων έχουν µειωθεί τον τελευταίο χρόνο 25% κατά µέσο όρο χωρίςνα συνυπολογίζεται το πάγωµα των µισθών. Η διοίκηση τουΤαµείου (MTΠΥ), µε αφορµή την κατάρτιση του προϋπολογισµού για το 2011, προτείνει µεταξύ άλλων:

Την κατάργηση του µερίσµατος Χριστουγέννων και Πάσχα. Τη µείωση του µερίσµατος για τους νέους συνταξιούχους κατά 30%.

Τη µείωση του κατώτερου µερίσµατος κατά 35%.

Τη µείωση του µερίσµατος σε όλους τους συνταξιούχους κατά 10%.

Ε.Ε.: Αβεβαιότητα για το μέλλον του ευρώ.


Ε.Ε.: Αβεβαιότητα για το μέλλον του ευρώ.

Η κατάσταση παραμένει εύθραυστη στην αγορά συναλλάγματος καθώς έχουν παραταθεί οι ανησυχίες στις αγορές για το χρέος στην Ευρωζώνη.
Παρά τις προσπάθειες της Ιρλανδίας να παρουσιάζει ένα σχέδιο αυστηρής οικονομικής πολιτικής την Τετάρτη, το ευρώ δεν μπόρεσε να προσελκύσει την προτίμηση των επενδυτών, καθώς επικράτησε η αβεβαιότητα.
Με τις πολιτικές εντάσεις να αυξάνονται στο Δουβλίνο, οι κάτοχοι ιρλανδικού δημόσιου χρέους έχουν τιμωρηθεί από τον κίνδυνο ότι ο προϋπολογισμός της χώρας δεν θα ψηφιστεί τον ερχόμενο μήνα, γεγονός που θα καθυστερήσει οποιαδήποτε διάσωση από τους διεθνείς δανειστές.
Τα ιρλανδικά ομόλογα παρέμειναν υπό πίεση, με τις αποδόσεις τους να διαπραγματεύονται περίπου στο 8,7%. Οι φόβοι για την Ισπανία έχουν αρχίσει να αυξάνονται καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων της δεκαετούς διάρκειας έχουν αυξηθεί πάνω από 100 μονάδες βάσης από τις αρχές του μήνα, και τώρα διαπραγματεύονται σε ποσοστό πάνω από 5%.

Ε.Ε.: Βήματα για αποφυγή ευρω-χρεοκοπίας και επιστροφή στη δραχμή


Ε.Ε.: Βήματα για αποφυγή ευρω-χρεοκοπίας και επιστροφή στη δραχμή.

Η οικονομική κρίση φέρνει με ταχείς ρυθμούς τα πολιτικά αδιέξοδα και τις κοινωνικές αντιδράσεις στο προσκήνιο της ευρωζώνης:
Η κυβέρνηση στην Ιρλανδία πέφτει, στην Πορτογαλία κρέμεται από μια κλωστή, στην Ιταλία παραπαίει, στην Ισπανία δοκιμάζεται την Κυριακή σε τοπικές εκλογές και στην Ελλάδα το πολιτικό σκηνικό είναι πιο εύθραυστο από ποτέ.
Με τα ευρω-συνδικάτα και τους φοιτητές στους δρόμους -από τη Λισαβώνα, το Παρίσι και την Αθήνα έως το Λονδίνο τη Ρώμη και το Βερολίνο- οι ηγέτες της ΕΕ βαδίζουν προς την κρισιμότερη ίσως σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών (16-17 Δεκεμβρίου). Σε αυτό το αλαλούμ όξυνσης της "πολιτικής αβεβαιότητας" μαζί με το υψηλό ρίσκο χρεοκοπίας έχουν συμβάλει τρεις παράγοντες, λένε αναλυτές:
Οι ανισορροπίες της παγκόσμιας οικονομίας, η συνεχιζόμενη τραπεζική κρίση και οι επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας.

Η εφιαλτική πίεση οδηγεί να αναζητούνται απεγνωσμένα τρόποι «ελεγχόμενης» χρεοκοπίας, παράτασης δηλαδή των μηχανισμών διαασώσεων... με διάφορες παραλλαγές (από την έκδοση ευρω-ομολόγων με ρήτρα χρεοκοπίας, έως την προοπτική παράτασης, επιμήκυνσης ή αναδιάρθρωσης των δανείων), καθώς οι «μαύρες τρύπες» αντί να κλείνουν διευρύνονται. Με τις προσεγγίσεις για διαγραφή χρέους ώστε το βάρος να πέσει στη μεριά των κερδοσκόπων-πιστωτών έναντι της κοινωνίας να πολλαπλασιάζονται.
στα κόμιστρα

ΔΟΛΙΑΝΑ: Εκδήλωση για το δημοψήφισμα στην Κύπρο πριν από 60 χρόνια.


ΔΟΛΙΑΝΑ: Εκδήλωση για το δημοψήφισμα στην Κύπρο πριν από 60 χρόνια.

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Κοινοτικού Καταστήματος Δολιανών (δίπλα από τον κεντρικό Ναό), θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης εκδήλωση με τη συμπλήρωση 60 χρόνων (1950-2010) από το "Δημοψήφισμα του Κυπριακού Λαού για την Ένωση της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα".

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με την σύντομη ομιλία του Κυπριακής Καταγωγής Αρχιμανδρίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης π. Επιφανίου Χατζηγιάγκου, με σχετικούς Ύμνους και Τραγούδια από την Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς επίσης με απαγγελίες και με παρουσίαση προβολών.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ: Fast track, προανήγγειλε η κα Μ. Αποστολάκη.


ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ: Fast track, προανήγγειλε η Μ. Αποστολάκη.

Αποφασισμένη να προχωρήσει στη διευθέτηση του προβλήματος των σταβλικών εγκαταστάσεων που σε ποσοστό 90% λειτουργούν χωρίς να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, δηλώνει η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,κα Μιλένα Αποστολάκη.
Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι χρειαζόμαστε ένα Fast Τrack για τη κτηνοτροφία και τη σύσταση one stop shops για τους κτηνοτρόφους. Όπως σημειώνει η υφυπουργός, με τη νομιμοποίηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεών τους, θα μπορούν και οι κτηνοτρόφοι να συμμετέχουν σε αναπτυξιακά προγράμματα και να επωφελούνται από τα εργαλεία που υπάρχουν, σε επίπεδο τεχνολογίας, καινοτομίας και πόρων.

ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ


ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ
Από τον Καγιά Αθανάσιο

<<Κλέφτες>> σε λευτερώσανε!
Κλέφτες σε διοικάνε
κλέφτες σου τρώνε τα λεφτά
κι' όλα..κατά διαόλου πάνε.

Φόρους βαρείς μας βάλανε
κι' ακρίβαιναν τα είδη
δώρα-συντάξεις και μισθούς
τ΄έφαγε το φίδι.

Μαζεύουν απ' όλες τις μεριές
και μας ζητάν ακόμα
κοντεύουν να μας πάρουνε
και τη μπουκιά απ' το στόμα

Ταλαίπωρη Ελλάδα μου!

<<προσωπικά δεδόμενα>>
έτσι τα ονομάσαν
αυτοί, που στην υφήλιο
τ' όνομά μας χαλάσαν.

Γι' αυτά λοιπόν τα κόλπα τους
φτιάξαν καινούργιους νόμους
και ανωνύμως κρύβουνε
όλους τους παρανόμους.

Κλέφτες, φονιάδες και ληστές,
όλους τους βγάζουν λάδι!
και το φτωχό τσαρδάκι μας
το κάνανε ρημάδι.

Ελλάδα μου!

Μας λεν να συρρικνώσουμε
τα εισοδήματά μας!
είναι βαρύ και δύσκολο
μα θάναι και δεκτό
όταν οι τρακόσιοι της βουλής
κι αυτοί θα γίνουν Εκατό.

Αυτοί φταίνε για ότι θα μας βρεί,
για είναι αρχή ακόμα
θα μείνουμε χωρίς ψωμί
ξεβράκωτοι στο στρώμα.

Νιώθουν το φόβο της ενοχής,
αυτοί οι Τριακόσιοι
έχουν από Τριάντα Αστυνομικούς
τους λείπουν και καμπόσοι.

ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ

Γέννησες κι' ανάθρεψες
την πρώτη Δημοκρατία!
Αυτοί εκ βάθρων την ανατίναξαν
και κάναν Ληστοτρομακρατία.

Τα εργαζόμενα παιδιά
ιδρώνουν σαν εργάτες
κι αν το θες Ελλάδα μου
γίνονται αχθοφόροι!

Μ' αυτών των λίγων τα παιδιά
που ξεγλιστράν σαν γάτες
για να ξεσκάσουν μοναχά
γίνονται κουκουλοφόροι.

Για γούστο βάζουν τις φωτιές
για πλάκα τα γκαζάκια
για κέφι καίν' τ΄ αμάξια μας
τα φτωχομαγαζάκια.


Παλιά μου Ψωροκόσταινα!
κακόμοιρη Ελλάδα
με δανικά σε χρέωσαν
σε μια παλιοφυλλάδα.

Και τώρα σε πουλήσανε
στα ξένα τα ταμεία
οι κλέφτες σου τα φάγανε
και δεν σ΄αφήσαν μία.

Siemens-χρηματιστήριο
κι' αυτό το βατοπέδι
αυτά σε ξετινάξανε
σαν νάταν ναρκοπέδι.

Και φτιάχουνε επιτροπές
ψάχνοντας για τη λύση
μα σαν τα όρνια καρτερούν
ποιος να να σε ξεκοκαλίσει.

Κάνε γλυκιά Ελλάδα μου
Δρακόντεια τα μέτρα
εφάρμοσέτα και θα δεις
αρχίνησε και μέτρα
πόσους καρπούς θα δέσουν
όταν κεφάλια πέσουν.

ΚΑΓΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ –ΜΑΖΑΡΑΚΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - 24/11/2010

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Στα Δασαρχεία οι αγροφύλακες - Πενταετείς συμβάσεις οι εποχικοί πυροσβέστες.


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Στα Δασαρχεία οι αγροφύλακες - Πενταετείς συμβάσεις οι εποχικοί πυροσβέστες.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την κατάργηση της Αγροφυλακής και την ένταξη του προσωπικού της στη Δασική Υπηρεσία.

Αλλαγές προς το ευνοϊκότερο, επέλεξε για τους εποχικούς πυροσβέστες το υπουργικό συμβούλιο, χωρίς όμως να προχωρά στη μονιμοποίησή τους. Πιο συγκεκριμένα, οι δασοπυροσβέστες που εργάζονται έως σήμερα ως εποχικοί με οκτάμηνες συμβάσεις θα γίνουν επικουρικοί και θα υπογράψουν πενταετείς συμβάσεις.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Σε δημόσια διαβούλευση το μηχανογραφικό.


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Σε δημόσια διαβούλευση το μηχανογραφικό.

Δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση το κείμενο του υπουργού Παιδείας, με την επιχειρηματολογία υπέρ της κατάθεσης του μηχανογραφικού για την συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Μετά τη συγκέντρωση των απόψεων, το υπουργείο θα αποφασίσει, αν η κατάθεση του μηχανογραφικού θα γίνεται όπως σήμερα, δηλαδή μετά τη διεξαγωγή των πανελλαδικών, ή θα κατατίθεται τον Μάρτιο όπως γινόταν παλαιότερα και όπως γίνεται και σήμερα για ορισμένες κατηγορίες μαθητών, χωρίς να παρατηρηθούν, όπως τονίζει ο Γ. Πανάρετος. Συγκεκριμένα, στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι “Ενδεχόμενη επιλογή του μηνός Μαρτίου για την κατάθεση, θα δώσει την δυνατότητα υποβολής για χρονικό διάστημα ενός (1) πλήρους μηνός (1-31 Μαρτίου), έτσι ώστε οι υποψήφιοι να επεξεργάζονται την υποψηφιότητά τους σε Σχολές και Τμήματα με το σύστημα καταχώρισης να παραμένει ανοικτό καθ΄όλη την διάρκεια του μηνός, μέχρι την τελική υποβολή. Κατά το διάστημα αυτό, οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να διαβουλευθούν με τους καθηγητές και την οικογένειά τους, ώστε η τελική επιλογή σχολών να είναι προϊόν ώριμης απόφασης.