Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΑΜΕΣΑ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


ΑΜΕΣΑ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την αποστολή του σχετικού αρχείου πληρωμής στην ΑΤΕ, τράπεζα που συνεργάζεται ο Οργανισμός Πληρωμών, αρχίζει σήμερα η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων. Τα σχετικά ποσά που συνολικά ανέρχονται σε περίπου 1 δισ. € θα είναι διαθέσιμα από αύριο το πρωί. Για διευκόλυνση της ενημέρωσης των δικαιούχων, Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, θέτει στην διάθεση των δικαιούχων από σήμερα την νέα διαδικτυακή υπηρεσία ενημέρωσης των αγροτών για τις πληρωμές που πραγματοποιεί ο Οργανισμός. Οι αγρότες μπορούν απλά με την εισαγωγή του ΑΦΜ τους στο στην σχετική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) να ενημερώνονται για το σύνολο των πληρωμών που πραγματοποιεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ειδικά για την προκαταβολή (50%) της Ενιαίας Ενίσχυσης 2010, η υπηρεσία ενημερώνει τους δικαιούχους, τόσο για το ποσό της προκαταβολής Ενιαίας Ενίσχυσης 2010 που τους καταβάλλεται, όσο και για τους λόγους ενδεχόμενης μη καταβολής.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε «Με συνέπεια τηρούμε το πρόγραμμα πληρωμών των αγροτών που εξαγγείλαμε σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο. Για την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των αγροτών κάναμε επίσης ένα πρώτο χειροπιαστό βήμα και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε »

ΑΡΓΥΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ


ΑΡΓΥΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010, κλιμάκιο του Συνδυασμού «Ήπειρος τόπος να ζεις» με επικεφαλής το υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Βαγγέλη Αργύρη επισκέφθηκε το Καλπάκι.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ-ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗ:ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗ



ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ – ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗ: ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΟΜΙΛΙΑ

Τα ακριτικά χωριά της Αγίας Μαρίνας και της Καστάνιανης του νέου Δήμου Πωγωνίου, επισκέφτηκε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» και υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης Κωνσταντίνος και πραγματοποίησε ομιλίες, σε κατοίκους των δύο χωριών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην απομόνωση των δύο χωριών από τον υπόλοιπο Δήμο λόγω της χιλιομετρικής αποστάσεως από τα κεφαλοχώρια και στην ανασφάλεια των κατοίκων εξαιτίας των πολλών κλοπών που γίνονται από λαθρομετανάστες.

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ:ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ "Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ"



ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ: «Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ»
Από τον «Παρατηρητή»

Το Δελβινάκι επισκέφτηκε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010, ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» και υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Στεργίου Θεοφάνης, πραγματοποίησε ομιλία, σε κατοίκους του χωριού.
Σας αναφέρω μερικά σημεία της ομιλίας του κ. Στεργίου.
1) Έριξε ευθύνη στην Μητρόπολη Ιωαννίνων για τον ορισμό της έδρας του νέου Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι.
2) Τόνισε με σιγουριά ότι θα περάσει στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών.«Θα έρθω δεύτερος στο πρώτο γύρω, πίσω από τον κ. Καψάλη».
3)Δήλωσε την βεβαιότητά του ότι αυτός θα είναι ο τελικός νικητής των εκλογών και ο νέος Δήμαρχος Πωγωνίου. «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του κ. Μεντή και του Συνδυασμού του κ. Ντόντη με τον κ. Καψάλη.
Θα στηρίξουν εμένα" είπε, ανεβάζοντας το τόνο της φωνής του»!!!!
4)Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής αρχής (Δήμαρχος θα είναι ο κ. Στεργίου!!) θα γίνει στο Δελβινάκι.

«ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» -ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ

ΣΦΑΓΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ:"ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ"


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ «ΑΛΗΘΕΙΑ»
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Ε.Π.Α.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΚΟΥΚΛΙΟΙ:"ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ"


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ «ΑΛΗΘΕΙΑ»
ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ Ε.Π.Α.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΚΑΛΠΑΚΙ: ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ ΄40"


Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΄40

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 αναβλήθηκαν λόγω ακραίων καιρικών φαινόμενων που επικρατούσαν χτες καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας σε όλο το Νομό Ιωαννίνων, και ειδικά στο χώρο εκδηλώσεων του Δήμου Καλπακίου.

Οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο του Έπους του 1940 θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 18:00 μ.μ. στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καλπακίου, από τον Δήμο, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων και την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, η έναρξη θα γίνει με την προσέλευση των επισήμων στις 6:15 μ. μ.. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφανιών.
Στις 6:50 μ. μ. καλωσόρισμα θα απευθύνει ο κ. Καψάλης Κωνσταντίνος, Δήμαρχος Καλπακίου. Την πανηγυρική ομιλία θα εκφωνήσει ο Καθηγητής κ. Χρήστος Β. Μασσαλάς, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα:
«28η Οκτωβρίου: Τα μηνύματα»
Στις 7:15 μ. μ. θα γίνει η αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου.
Στην Αναπαράσταση της Μάχης του Καλπακίου παίρνουν μέρος στρατιώτες της VIIIης Μεραρχίας, άνδρες, γυναίκες και παιδιά του Δήμου Καλπακίου.
Ακολούθως, στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Καλπακίου στις 8:20 μ.μ. θα γίνε τιμητική διάκριση του κ. Κώστα Μπαλάφα, κορυφαίου Έλληνα φωτογράφου του '40, της αντίστασης και της λαϊκής παράδοσης.
Επετειακά τραγούδια θα ακουστούν από τη Μουσική της VIΙΙης Μεραρχίας.
Στο παλιό Δημαρχείο τέλος, στις 8:50 μ.μ θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της Έκθεσης:
«Η Αντίσταση στην Ήπειρο 1940-44», του κ. Κώστα Μπαλάφα.
Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με δεξίωση στο Κλειστό Γυμναστήριο.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ


Η Γεώτρηση του Ι.Γ.Μ.Ε.

Εδώ καταλήγει ο πλαστικός (!!!)σωλήνας και το νερό παίρνει ξανά την υπόγεια διαδρομή……

Εδώ το νερό ξαναβγαίνει στην επιφάνεια……
Μήπως αυτές είναι οι «εναλλακτικές» καλλιέργειες που λέει ο κ. Καψάλης;;;;



ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ
Από τον «Νεγραδιώτη»

Επειδή ο κ. Καψάλης αυτοαναγορεύτηκε σε εκπρόσωπο τύπου του κ. Σεπετά στο τηλεοπτικό debate των Υποψήφιων Δημάρχων Πωγωνίου , σας δίνουμε μια άλλη πτυχή του θέματος για τους υδάτινους πόρους και τις Νεγράδες.
Εκεί υπάρχει μια γεώτρηση που έχει φτιάξει το ΙΓΜΕ.
Δείτε στο παρακάτω έγγραφο σε ποιόν ανήκει η γεώτρηση , και σε ποιόν θα μπορούσε με απλές διαδικασίες να ανήκει.
Όχι μόνο δεν έγιναν οι διαδικασίες για να περιέλθει η γεώτρηση στον Δήμο Καλπακίου αλλά επιτρέπεται στον ιδιώτη να χρησιμοποιεί περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου (που σίγουρα θα μπορούσε να είναι Δημοτική περιουσία) χωρίς άδεια και χωρίς κανένα όφελος , κατά βούληση.
Δείτε λοιπόν τις παρακάτω φωτογραφίες του 2009 για να διαπιστώσετε πόσο ενδιαφέρεται ο κ. Καψάλης για το υδάτινο δυναμικό της περιοχής.
Δεν ζήτησε ευθύνες από κανέναν ο κ. Καψάλης. Οι υπηρεσίες τι έκαναν;;

“ΝΕΓΡΑΔΙΩΤΗΣ” – ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΜΠΕΖΑΣ ΗΛΙΑΣ: "ΕΡΓΑ - ΟΡΑΜΑΤΑ - ΜΕΛΕΤΕΣ"


ΜΠΕΖΑΣ ΗΛΙΑΣ: "ΕΡΓΑ - ΟΡΑΜΑΤΑ - ΜΕΛΕΤΕΣ"
Από τον Μπέζα Ηλία

Με αφορμή αυτά που λέγονται αυτές τις μέρες για την διεκδίκηση της ψήφου των δημοτών μας, πρέπει να δώσουμε μια απάντηση.

Α)Ο κ. Καψάλης λέει ότι καλό είναι το εργοστάσιο του κ. Σεπετά, σαν ανάπτυξη, αλλά όταν απολυόταν οι εργαζόμενοι ο δήμαρχος δεν τάχθηκε στο πλευρό τους.
Πώς όμως να γίνει αυτό όταν ο ίδιος και οι συνεργάτες του τα έχουν καλά με τον επιχειρηματία για να βάλουν άτομα στη δουλειά και να τους κρατούν ομήρους στις επικείμενες εκλογές;
Όταν ξεπουλιόταν η ένωση Πωγωνίου καμία φωνή. Πρόσφατα πουλήθηκε και η ακίνητη περιουσία στον ίδιο επιχειρηματικό όμιλο, που πριν λίγα χρόνια εξαγόρασε τα καταστήματα ( super market) της Ένωσης Ιωαννίνων από τον πολιτικό φίλο του δημάρχου και υποψήφιο Περιφερειάρχη.
Άλλα έλεγε ο δήμαρχος, ακόμα και στο δημοτικό συμβούλιο. Έλεγε, ότι θα βρει χρήματα από πρόγραμμα ή τράπεζα για να πάει στον διαγωνισμό. (μέχρι 300.000 €).
Πώς γίνετε όμως να προκηρύσσετε διαγωνισμός του 1.000.000 € και ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας να τα παίρνει με 200.000 €;
Για αυτά ο δήμαρχος δεν λέει τίποτε… δηλώνει απών!!
Και πώς να πει κάτι αφού λειτουργεί το ίδιο, όπως προείπα με τους επιχειρηματίες;
Όσο για τα θερμοκήπια, δεν απαντά για τις καταγγελίες μας που αφορά τους εργαζόμενους.
Δεν απαντά ακόμα για την μόλυνση του περιβάλλοντος με φυτοφάρμακα, όπως προέκυψαν από καταγγελίες πολιτών πέρυσι το καλοκαίρι στις υγειονομικές υπηρεσίες της Νομαρχίας Ιωαννίνων, από την εναπόθεση των αδιάθετων αγροτικών προϊόντων στην άκρη του Καλαμά.
Λογικό είναι ότι κάποια έργα καθημερινότητας έγιναν ( δρόμοι, πλατείες, τοίχοι αντιστήριξης) αλλά και για αυτά ακόμα προσπαθεί να κρατήσει υποχρεωμένους τους πολίτες.
Για τα αυτονόητα, που είναι υποχρέωση του. Δεν ρώτησε τους πτηνοτρόφους- κτηνοτρόφους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά εξυπηρετεί ( με φως , νερό, τηλέφωνο) τον μεγαλοεπιχειρηματία «αγρότη» που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, χωρίς να τον ενδιαφέρει η όχληση του περιβάλλοντος και η αλλαγή χρήσης γης.
Αυτά και αλλά πολλά είναι το έργο του κ. Καψάλη.
Κλείσιμο μαθητικής εστίας, Μουσικού σχολείου, αξιοποίηση Βελλάς και Πηγών.
Πού είναι τα περιβόητα Τ.Ε.Ε.;
Οι σχολές με τον όμιλο Γείτονα;
Αλλά βλέπετε αυτά δεν είχαν κέρδος για τους ιδιώτες επενδυτές.
Πού είναι το ΒΙΟΠΑ που λέει ότι παραχώρησε 300 στρέμματα για να γίνει αλλά δεν μας λέει ότι είναι σε δικαστική διαμάχη με τους ιδιοκτήτες.

Β)Ο οραματιστής κ. Ντόντης σκέφτεται τα 15.000.000 € του αιολικού πάρκου αλλά δεν ψάχνει για πιο ήπιες μορφές ανάπτυξης της Νεμέρτσικας και του δήμου του.
Δεν ενδιαφέρθηκε για τις 37 απολύσεις των εργαζομένων στην μεταλλουργική και να βάλει πλάτη ώστε να λειτουργήσει καλύτερα η βιομηχανία και να προσληφθούν και άλλοι.
Αλλά πώς να γίνει αυτό όταν πολιτική τους είναι να ξεπουληθούν όλα;
Αφού η περιοχή μας είναι γεωργοκτηνοτροφική, τι παρεμβάσεις έγιναν από την πλευρά του δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων;
Υποτυπώδεις!
Ακόμα και αυτό το μικρό σφαγείο του Κεφαλόβρυσου υπολειτουργεί.
Ή μήπως σκέφτεται και αυτό να το πουλήσει;
Αφήστε τον λοιπόν στα οράματά του και στα προγράμματά του.

Γ)Όσο για τον κ. Στεργίου, όσες παρεμβάσεις έγιναν για να λυθούν καθημερινά προβλήματα των κατοίκων του δήμου του, ήταν υποχρέωση του.
Δεν τον είδαμε όμως να μπαίνει μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στον κάμπο, οι κτηνοτρόφοι και οι μικροεπαγγελματίες. «Αυτός την ανάπτυξη της περιοχής την έχει καταθέσει με μελέτες, λέει, στην περιφέρεια.»
Φτάνει πια η υποκρισία.

Σ’ αυτόν τον τόπο γνωριζόμαστε όλοι.
Υπόσχονται προεκλογικά πολλά αλλά καλούνται να εφαρμόσουν τον Καλλικράτη, χωρίς να λένε στο λαό την αλήθεια για την λαίλαπα που έρχεται. Θα είναι φερέφωνα της κάθε κυβέρνησης και υπάλληλοι της κεντρικής διοίκησης. Το είπε άλλωστε και ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη του, ότι αν δεν ψηφίσετε τους δικούς μου υποψήφιους αλίμονο σας και μας καλούν να ψηφίσουμε το καλό ΠΑΣΟΚ, το κακό ΠΑΣΟΚ και τον κακό τους τον καιρό.
Έτσι εννοούν αυτοί την ανάπτυξη.
Τέτοια ανάπτυξη εμείς δεν την θέλουμε.
Θέλουμε ανάπτυξη με κέντρο την λύση των προβλημάτων της περιοχής μας, με έργα υποδομής ώστε να παραμείνουν οι εναπομείναντες κάτοικοι και να προσελκύσουμε και άλλους.
Αλλά στην ανάπτυξη αυτή θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ο δήμος που θα πρέπει να βάζει τους κανόνες του παιχνιδιού και όχι ο κάθε επιχειρηματίας που έχει γνώμονα μόνο το κέρδος και την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης.

Για αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους καταψηφίστε τους.
Ψηφίστε «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ", στον δήμο και στην περιφέρεια, ώστε η φωνή μας να είναι δυνατή και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των συνταξιούχων και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Ψηφίστε «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ", για να φτιαχτεί ένα μεγάλο ανάχωμα στη βαρβαρότητα που έρχεται.

“ΜΠΕΖΑΣ ΗΛΙΑΣ” ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ 
ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΤΟΥ ΜΕΝΤΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ: ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ»

(Φωτό Αρχείου)
ΣΧΟΛΙΟ: ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ»
Από τον «Αδιόριστο του ΑΣΕΠ»

Μετά το σχετικό "κράξιμο" αναρτήθηκαν στο site του Δήμου η «σχετική» μελέτη. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το "κράξιμο" πιάνει τόπο. Μόνο που και πάλι πιάστηκε να λέει ψέματα (αλλιώς τι πολιτικάντης θα ήταν). Κατ’ αρχήν η μελέτη είναι μελέτη σκοπιμότητας.
Στην ομιλία του στο Περιστέρι τόνισε με ιδιαίτερο στόμφο ότι η μελέτη προβλέπει (όταν υλοποιηθεί) τη δημιουργία 10 νέων θέσεων εργασίας που θα απασχοληθούν νέοι και νέες της περιοχής. Επίσης το ίδιο (10 θέσεις) αναφέρει και στην συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ηπειρωτικό Αγώνα». Η μελέτη στη σελίδα 67 (κεφάλαιο 6.1 Οφέλη στην οικονομία και κοινωνία, παράγραφος 3)αναφέρει επί λέξη (αντιγράφω από την μελέτη): Επιπλέον, η επένδυση θα δημιουργήσει πέντε νέες θέσεις εργασίας που είναι δυνατό να χωροθετηθούν στην τοπική περιοχή.
Δηλαδή 50% λιγότερες από τα λεγόμενα του δήμαρχου, χωρίς να είναι εξασφαλισμένο σίγουρα ότι θα είναι στην περιοχή (δυνατό να χωροθετηθούν, λέει η μελέτη) και χωρίς λεπτομέρειες (περιγραφή θέσεων, καθήκοντα, προσόντα κλπ), αλλά γενικά και αόριστα. Ή ο δήμαρχος δεν έχει διαβάσει τη μελέτη ή νομίζει ότι ξεχάσαμε τα ελληνικά που μάθαμε στα Ελληνικά σχολεία και Πανεπιστήμια ή μας περνάει για ηλίθιους.
Επίσης μια ακόμη παρατήρηση. Στο site του Δήμου/Τεχνικές Υπηρεσίες (www.pogoni.gr/texnikes-yphresies.html) υπάρχουν αναρτημένες μόνο οι δύο παραπάνω μελέτες. Μα καλά τέσσερα χρόνια δεν έκανε άλλη μελέτη (γιατί έργα έτσι κι αλλιώς δεν έκανε) ο Δήμος;
Εγώ πάντως δεν βρήκα ούτε τις περιβόητες θέσεις, ούτε που πρέπει να απευθυνθώ για να ζητήσω την πρόσληψή μου σε μια από αυτές, μιας και το έργο κατά τα λεγόμενα του δήμαρχου (Ηπειρωτικός Αγώνας) αρχίζει τον Απρίλη (εν ολίγοις, ζήσε Μάη να φας τριφύλλι).
"ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ" -ΑΘΗΝΑ" (Καταγωγή από Δελβινάκι)

28η ΟΚΤΩΒΙΟΥ 1940 - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ





Τα ντοκουμέντα της Ιστορίας
Μερικές από τις εφημερίδες της 28ης Οκτωβρίου 1940

<<Έλληνες εις τα όπλα.
Η Ελλάς ευρίσκεται από χθες εις πόλεμον με την Ιταλίαν.
Το έθνος σύσσωμον,μνήμον των παραδόσεών του, εις τας επάλξεις!

Σεις ετορπιλλίσατε την «Έλλην» μας, δολοφόνοι!
Τα τέκνα της Ελλάδος συνεχίζουν ευθαρσώς και ηρωικώς τον ιερόν υπέρ πάντων αγώνα της.
Υπό την παγκόσμιον επικρότησιν η ηρωική μας άμυνα.
Βρεττανικαί δυνάμεις παρά το πλευρόν της Ελλάδος.>>

Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους των εφημερίδων της 28ης Οκτωβρίου 1940, αλλά και των επόμενων ημερών με τους οποίους τόνωναν το ηθικό των Ελλήνων, λίγο μετά την κήρυξη του πολέμου από τον Μουσολίνι.
Σήμερα, παρουσιάζουμε τα πρωτοσέλιδα τεσσάρων αθηναϊκών εφημερίδων των ημερών εκείνων.
Της «Καθημερινής», του «Ασύρματου», του «Ελληνικού Μέλλοντος» και του «Ελευθέρου Βήματος».
Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε, ότι τιμούμε μια μεγάλη επέτειο της αντίστασης των Ελλήνων κατά του φασισμού που είχε σκεπάσει τότε όλη την Ευρώπη.